Yamahan MotoGP-tiimi esittäytyi virallisissa väreissään Jerezissä – Rossin ja Lorenzon videohaastattelut

Ilman pääsponsoria jatkavalle Yamahalle ominainen sinivalkoinen väritys ei tullut yllätyksenä kenellekään Jerezissä klo 16 Suomen aikaa alkaneessa presentaatiotilaisuudessa.

Eikä toisaalta sekään yllättänyt, että Rossin ajovarusteistaa sekä M1-pyörästä löytyy sopivassa suhteessa hänen tavaramerkkiään keltaista ja Lorenzolta vastaavasti punaista.

Pyörien osalta väritys on käytännössä identtinen. Rossin numero 46 on keltaisella ja Lorenzon 99 punaisella. Jerezissä muun muassa Giacomo Agostinin kanssa poseeranut Lorenzo oli ilmoittanut jo aiemmin, että hän ei aio käyttää tarjolla ollutta, kauden 2012 mestaruutta merkkaavaa numeroa 1.

– Vaihdoin numeroon 1, kun voitin ensimmäisen MotoGP-luokan mestaruuteni vuonna 2010. Tunsin, että tuota numeroa oli hienoa käyttää, mutta onnea se ei sittenkään tuonut tullessaan, vaikka päädyinkin kakkoseksi kaudella 2011. Olen voittanut kaksi mestaruutta numerolla 99. Lisäksi fanini tuntuvat minut siitä paremmin, perusteli Lorenzo päätöstään.

Lorenzon tavoitteena on on luonnollisesti kolmas kuninkuusluokan mestaruus Hondan Dani Pedrosan ja Marc Marquezin, sekä Rossin taatusti ankarasta hiillostuksesta huolimatta.

– Ai mitenkö se mestaruus voitetaan? Ennen kaikkea tasaisen varmalla suorituksella, kuten viime vuonnakin, alleviivasi Lorenzo.

Rossi ei puhu suureen ääneen MotoGP-luokan kahdeksannesta ja uransa kymmenennestä tittelistä.

– Tunnen, että olen palannut taas kotiin. Siitä on hyvä lähteä. Tunnen myös, että olen haastaja, minkä testikausi on tähän mennessä osoittanut. Viihdyn siinä roolissa mainiosti, ”Tohtori” tuikkasi terveisensä ensisijaisesti Lorenzolle, Pedrosalle ja Marquezilla.


Yamaha lähtee kauteen sloganilla ”Revs Your Heart”.

– Tästä vuodesta tulee varmuudella mielenkiintoinen nämä kaksi kuljettajaa jälleen yhdessä. Tilanne on muuttunut paljon sitten kauden 2008, jolloin Valentino oli jo tähti ja Jorge puolestaan tulokas, totesi Yamaha Motor Racingin toimitusjohtaja Lin Jarvis.

– Roolit ovat nyt erilaiset. Jorge on hallitseva mestari ja Valentino tekee paluuta huipulle haastajana. Olen itsekin todella innoissani tästä tilanteesta, hehkutti Jarvis.

 

Uusin numero