Yamahan MotoGP-luokan pyörät tutuissa sinivalkoisissa väreissä – huhuille samalla huutia Jakartassa

Kuten osattiin odottaakin, julkistamistilaisuus Indonesian pääkaupungissa ei tuonut suuria yllätyksiä tullessaan.

Jorge Lorenzon ja Valentino Rossin YZR M1-pyörien väri noudattelee perinteistä sinistä ja valkoista linjaa, joista jälkimmäisen osuus on kasvanut korostetusti kauteen 2013 nähden. Uuden pyörän värityksessä on paljon samaa kuin kaudella 2012.

Uutukaisen toi ensimmäisenä julkisuuteen Lorenzo Twitterin välityksellä.

MotoGP-luokan maailmanmestaruudet Yamahalla 2010 sekä 2012 saavuttaneen ja viime vuonna MM-hopeaa ajaneen Lorenzon ympärillä on pyörinyt huhuja siirtymisestä Ducatille tulevan kauden jälkeen.

Yamahan päällikkö Lin Jarvis leikkasi siivet moisilta huhuilta Jakartassa.

Lorenzo: ”Haluan aloittaa
neuvottelut Yamahan kanssa
niin pian kuin mahdollista”

Lorenzo viittasi Jarvisin lailla kintaalla Ducati-huhuille.

– On normaalia, että isot valmistajat ovat kiinnostuneita nopeasta ja voittavasta kuljettajasta, mutta huhuissa ei ole perää. Minulla ei ole olemassa sopimusta minkään muun valmistajan kanssa ja haluan aloittaa neuvottelut tulevaisuudestani Yamahan kanssa niin pian kuin mahdollista. Unelmani on päättää urani Yamaha-kuljettajana, julistaa Lorenzo.

Lorenzo nautti hienosta hetkestä runsaslukuisten faniensa keskuudessa Jakartassa.

– On aina hienoa olla Indonesian kaltaisessa aurinkoisessa maassa, jossa on iloisia ja MotoGP:stä haltioituneita ihmisiä. Minulla ja Valella (Rossi) on täällä paljon faneja ja jokainen näyttää tunnistavan meidät katukuvassa, Lorenzo myhäili Yamahan markkinoille merkittävän Aasian ja Indonesian maaperällä.

Lorenzo oli myös yhtä hymyä pyöränsä äärellä.

– Pidän paljon pyörän värityksestä. Se on erittäin tyylikäs. Mutta ei tietenkään vain se väri: odotan innoissani nähdä, mitä se pitää sisällään, Lorenzo viittaa 4.-6. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa ajettavan vuoden ensimmäisen testijakson suuntaan.

Lorenzo taipui viime vuonna maailmanmestaruustaistelussa neljällä pisteellä Hondan Marc Marquezille.

– Tulevan kauden tavoitteeni ovat erittäin korkealla. Olen harjoitellut lujaa pudottaakseni paria joulunaikaista kiloa vyötäröltäni ja pyrin aloittamaan kauden välittömästi podiumilla. Vastustajat ovat tietenkin kovia, mutta uskon, että olemme pystyneet parantamaan määrätyillä osa-alueilla. Minulla on jälleen hyvät mahdollisuudet taistella mestaruudesta.

Rossi: “Odotukset korkealla
erittäin tärkeällä kaudella”

 
Rossin nykyinen sopimus Yamahan kanssa umpeutuu tähän vuoteen Lorenzon tavoin.

– Tästä kaudesta tulee minulle erittäin tärkeä ja odotukseni ovat korkealla. Tavoitteeni on olla nopeampi ja yltää parempiin tuloksiin kuin viime kaudella. Haluan taistella podiumsijoituksesta jokaisena kisaviikonvaihteena, linjaa viime vuonna MM-pisteissä neljänneksi päätynyt Rossi.

Rossi liikkuu Lorenzon kanssa samoilla linjoilla pyörän uuden värityksen osalta: lisäripaus valkoista on onnistunut veto.

– Olen myös varma siitä, että pyörämme on jälleen varsin kilpailukykyinen. Se oli nopea jo viime vuonna ja Yamahan insinöörit pystyivät kehittämään sitä koko ajan kauden edetessä.  Odotan paljon uudelta M1-pyörältäni ja olen vakuuttunut, että se on entistäkin parempi.