Yamahan Maverick Vinales: “Surkeimmat testit koskaan – vauhtini oli kammottavaa”

Vinales oli testiviikonlopun yhteisajoissa vasta kahdeksas puolisekuntia hitaampi kuin Hondan Dani Pedrosa, joka oli viikonlopun nopein.

”Tässä on nyt kuukausi alkaa kauden alkuun ja pyörämme vauhti on kammottavan huono. Nämä olivat huonoimmat testini koskaan Yamahalla. Meillä on ollut nyt tismalleen sama ongelma puoli vuotta, mutta emme vain saa sitä ratkaistua”, Vinales sanoi.

”En todellakaan tiedä, mitä tässä pitäisi tehdä. Luulin jo, että meillä olisi ratkaisu olemassa, mutta ei. Yritimme kaikkea mahdollista, mutta mikään ei toiminut. Onhan tämä todella hankala tilanne, kun muut Yamaht toimivat ihan eri tavalla, mutta tehdastiimin pyörät eivät”, Vinales viittasi Yamaha Tech 3:n Johann Zarcon testien kakkosaikaan.

”En oikein edes pysty sanomaan mitään. Meillä on nyt ongelmia oikeastaan kaikilla osa-alueilla, mikään ei toimi kuten pitäisi. On vain ajettava yhä lisää kierroksia, oltava objektiivinen ja analysoitava tarkkaan joka ikiset säädöt, mitä kokeilemme.”

Vinales ei ole tyytyväinen siihen työhön, mitä Yamaha on tehnyt valtavilla resursseillaan pyörän kehityksessä viime kauden jälkeen. Hän aikookin luottaa enemmän omaan intuitioonsa.

”Aion seurata omia tuntemuksiani ja tehdä säädöt sen mukaan. Se tuntuu nyt parhaalta ratkaisulta. Tältä pohjalta menen myös Qatarin testeihin. Ongelmamme ei tosin ole nyt varikolla, kyse on isommista asioista. Nytkin yritimme ihan kaikkea, joka ikistä mahdollista vaihtoehtoa. Jopa sellaisia säätöjä, mitä emme viime vuonna kokeilleet kertaakaan. Yamahan on nyt herättävä tekemään töitä ja ymmärrettävä ongelmamme. Toiveeni on, että he saisivat pyörän samanlaiseksi, mitä se oli tullessani tiimiin. Se fiilis oli loistava, täysin toinen kuin nyt. Hyppäsin vain pyörän selkään ja kaikki sujui kuin tanssi. Nyt kaikki on täydellisesti toisin”, Vinales tuskaili.
 

Uusin numero