Yamahan kisa meni mönkään – Valentino Rossi: ”Tämä oli nyt maksimitulos”

Kumpikaan ei pystynyt kamppailemaan palkintopallisijoista, Vinales oli kuudes, Rossi seitsemäs. Molemmat valitsivat kilpailuun kovan takarenkaan. Rossi kertoi, ettei katunut ratkaisua.

– Oli kyllä todella vaikea kisa meille molemmille, ja vaikea viikonloppu koko tiimille. Odotimme ja toivoimme, että olisimme olleet nopeampia. Minulle jäi tunne, että tämä oli tällä kertaa maksimisuoritus, enkä voi valittaa rengasvalinnoista tai säädöistäkään.  Olin vahva avauskierroksella ja ajattelin, että rengasvalinta meni nappiin, Rossi sanoi Motorsport.comilla.

– Yritin säästää rengasta, minkä pystyin, mutta se alkoi sulaa pahasti 12 kierroksen jälkeen.  Pyörästä tuli todella hankala ajettava. Tein myös itse yhden ajovirheen, mutta kokonaisuutena olimme liian hitaita.

– Hondan ja Ducatin kaverit onnistuivat vain pitämään renkaansa paremmassa kunnossa. Kun rengas suli, menetimme pelin, Rossi kertoi.

– Tämä sama juttu on tapahtunut aika monta kertaa kauden aikana. Olemme tehneet todella paljon töitä keksiäksemme ratkaisun siihen. Joissakin kilpailuissa ongelmaa ei ole, joillakin radoilla se on tosi iso, kuten nyt.

Myös MM-sarjan kolmantena oleva Vinales oli samoilla linjoilla.

– Oletin, että olisimme kärjessä taistelemassa voitosta. Olimme epäonnisia, etenkin takarenkaan kanssa, se luisti aivan liikaa. Mielestäni vika ei ollut renkaassa vaan pyörässä. Esimerkiksi Johann Zarcon pyörä kiihtyi paljon paremmin, on outoa, että Tech 3 saa pyörän ja renkaan toimimaan paremmin kuin me, Vinales sanoi.

Mieheltä kysyttiin, vaikuttiko hänen aggressiivinen ajotyylinsä renkaan sulamiseen.

– Se ei ole ongelma. Ongelma on se, että pito vain katoaa niin nopeasti ja ihan yhtäkkiä.

Vinales on MM-pisteissä kolmantena, Marc Marqueziin on matkaa 24 pistettä, Rossin ero kärkeen on nyt 33 pistettä.

Uusin numero