Yamahan “Dream Teamin” kuljettajien hymyt herkässä

Hallitsevan mestarin Lorenzon ja paluun Yamahalle tehneen Rossin tämän vuoden ensimmäisestä yhteisestä pressitilaisuudesta ei tosin skuuppeja revitelty.

Rossin viesti Jakartassa oli tutun kohtelias:

– On hienoa olla taas osa Yamaha-perhettä. Olen ylpeä siitä ja tuskin maltan odottaa toista mahdollisuuttani kilpailla M1-pyörällä. Viimeisin voittoni on vuodelta 2010, joten ensimmäinen tavoitteeni on palata podiumille mahdollisimman nopeasti ja sen jälkeen yrittää voittaa kilpailuja.

Lorenzon ja Rossin henkilökohtaisista väleistä on väännetty miltei loputtomasti tarinaa palstamillimetri toisensa jälkeen.

Mestaruudesta huolimatta numerolla 99 uraansa jatkava Lorenzo alkaa jo olla selvästikin kyllästynyt kiusaantunut koko aiheeseen.

– Tiimikavereiden välillä vallitsee aina kilpailu. Se on tietysti aivan normaalia yksilöurheilussa.  Olemme Valentinon kanssa molemmat erittäin kunnianhimoisia urheilijoita, mutta ainakin minusta henkilökohtaiset välimme ovat jo nyt paljon paremmat kuin kaksi vuotta sitten, totesi Lorenzo.

Lorenzo korostaa kokonaisuutta lähtiessään tavoittelemaan kolmatta MotoGP-luokan maailmanmestaruutta.

– Tavoitteeni on kukistaa kaikki kuljettajat, eikä suinkaan yksinomaan Rossia. Valentino on voittanut urallaan paljon, hänellä on mahtava historia ja hän hankaloittaa taatusti meidän muiden kuvioita. Uskon, että Valentino on vahva välittömästi kauden avauksesta lähtien. Hänellä ei ole heikkoa kohtia. No, ehkä ikä, virnisti Lorenzo.

Lorenzolla on matkamittarissaan 25 vuotta. Rossi täyttää kolmen viikon kuluttua 34 vuotta.

Kuvat: Yamaha Racing

Uusin numero