Yamahaan luottava Lorenzo ei kadu Hondan tarjouksen hylkäämistä

Lorenzo on julistanut haluavansa ajaa Yamahalla uransa loppuun. Hän rustasi viime kaudella Yamahan kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, vaikka pöydällä oli siinä vaiheessa varmasti houkutteleva tarjous myös Hondalta.

– En, en ole pahoillani siitä, että allekirjoitin vuosi sitten Yamahan kanssa jatkosopimuksen ja hylkäsin Hondan tarjouksen. En ole koskaan katunut päätöstäni, sanoo MotoGP-luokan kaksinkertainen maailmanmestari Lorenzo.

Kyseinen päätös pelasti samalla Pedrosan pitkäaikaisen työpaikan Hondalla.

”Mestaruuden tavoittelu olisi ollut
vaikeaa ilman loukkaantumisiakin”

Marquez on mellastanut tulokaskuljettajana siihen malliin, että mestarisuosikin viitta hulmuaa jo syystäkin hänen harteillaan. Espanjalainen ihmepoika tavoittelee tulevana sunnuntaina Silverstonen radalla jo viidettä peräkkäistä osakilpailuvoittoaan.

Marquez on venyttänyt MM-johtonsa 26 pisteeseen Pedrosaan nähden. Pedrosan lailla olkapäävammoista kärsinyt Lorenzo tulee kolmantena 44 pistettä Marquezin takana.

Marquez on nakuttanut viidestä viimeisestä kisasta väkevät 120 pistettä, kun Lorenzon vastaava saldo näyttää 53 täplää.

Lorenzo ei suinkaan kiistä Marquezin loistoa ja vahvuutta, päinvastoin.

– Mestaruuden tavoittelu olisi ollut vaikeaa ilman loukkaantumisiakin. En olisi ilman loukkaantumisista pisteissä ehkä näin kaukana Marcista, mutta en välttämättä hänen edelläänkään, muotoilee Lorenzo.

– Hondat ovat todella vaikeasti lyötävissä tällä hetkellä. Honda on pystynyt eliminoimaan kaikki heikommat kohtansa kaudelta 2012. Mutta kuten sanoin, minulla on täysi luottamus Yamahaan ja insinööreihimme, jotka tekevät töitä kellon ympäri.

Lorenzo ehti ajaa kolme osakilpailuvoittoa Losailissa, Barcelonassa ja Mugellossa ennen Assenin hurjaa kaatumistaan ja solisluusleikkauksia. Hän on päätynyt kahdessa viimeisessä kisassa Indianapolisissa ja Brnossa kolmanneksi Marquezin ja Pedrosan jälkeen.

Lorenzolta on totuttu kuulemaan aikojen saatossa ajoittain varsin mahtipontistakin julistusta, mutta vuodet ja niiden tuoma kokemus sekä kypsyys ovat hioneet särmää.

Silverstonen leveälle ja 5,9 kilometrin mittaiselle radalle tultaessa Lorenzo linjaa ajatuksensa neljään sanaan.

– Rukoile ja ole kärsivällinen.

Uusin numero