Yamaha YZ450F uudistuu – tehokkaampi ja nopeampi

Yamahan uusi YZ450F-motocrosspyörä on entistä tehokkaampi, kevyempi, nopeampi ja helpompi ajaa.

Uusi YZ450F tuottaa merkittävästi enemmän tehoa aiempaan verrattuna ja painaa tankattuna vain 109 kg. Käännetyllä sylinterinkannella varustetun täysin uuden 450 cc:n moottorin hyödyt perustuvat optimoituun palotilaan ja uudelleen suunniteltuun mäntään sekä kevyempään sylinterirunkoon, jotka parantavat moottorin tehoa ja käyttäytymistä.

Moottori kiertää korkeammalle ja ajotehon parantamiseksi kampiakseli, kiertokanki, nokkaketju ja moottorin ilmanotto on uudistettu. Myös kytkin on uudistettu, nyt siinä on levyjouset perinteisten kierrejousien sijaan. Uusi kytkin on myös kevyempi ja tuntuma aiempaa välittömämpi.

Pyörän iskunvaimennusta on parannettu helpposäätöisillä KYB-iskunvaimentimilla. Kuljettajat voivat nyt saada tietoa jousituksen säädöistä Powet Tuner – sovelluksen kautta älypuhelimellaan, jolloin säätöjä ei enää tarvitse arvailla.

Uudet järjestelmät

Uudessa luistonestojärjestelmässä on kaksi avustustasoa sekä Pois päältä -toiminto. Järjestelmä auttaa kuljettajaa säilyttämään pidon entistä paremmin. Järjestelmää ohjataan Power Tuner -sovelluksen kautta, jonka avulla kuljettaja voi helposti valita haluamansa avustustason rataolosuhteiden, muuttuvan sään tai osaamisen mukaiseksi.

Lähtöavustinjärjestelmässä on uusi kierroslukuraja (”Rev limit”) -toiminto, jossa maksimikierrosluvun voi asettaa välille 6000 – 11 000 rpm. Näin kuljettaja voi lähteä liikkeelle täydellä kaasulla.

Kun lähtöavustin tunnistaa lähdön tapahtuneen, kierroslukurajatoiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä, ja kun vaihdetaan kolmosvaihteelle, lähtöavustin lakkaa toimimasta. Kaudelle 2023 Power Tuner -sovellusta on päivitetty, ja siinä on nyt intuitiivinen ”Quick Tuning” -toiminto, jonka avulla haluttujen moottorin ominaisuuksien säätäminen on entistä helpompaa ja nopeampaa.

Päivitetty sovellus sisältää lisätoimintoja, kuten kierrosajastimen, kierrosluvun, polttoaineenkulutuksen, nopeuden ja muita tietoja. Siitä löytyy myös jousituksen tietosivu, joka auttaa YZ450F-pyörän kuljettajaa löytämään itselleen parhaat säädöt.

Saatavuus, värivaihtoehdot ja hinta

Uusi YZ450F on saatavissa marraskuusta 2022 alkaen, ja tarjolla on kaksi värivaihtoehtoa, Icon Blue ja Monster Black. YZ450F Monster Energy Yamaha Racing Edition -erikoisversiossa on mustat muovit ja tehdastiimeistä tuttu Monster Energy -grafiikka. Ohjehinnat ovat YZ450F 10 450 € ja YZ450F Monster Energy Yamaha Racing Edition 10 600 €.

Uusin numero