Yamaha WorldSBK Replica R1 – 20 hv lisää ja 26 kg vähemmän

Yamaha voitti World Superbiken merkkimestaruuden ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009 ja myös henkilökohtainen MM meni Yamahalle kuljettajanaan Toprak Razgatlioglu. Yamaha juhlistaa mestaruuksia WSBK Replica -erikoismallilla.

Erikoismallin nimi kokonaisuudessaan kuuluu ”Limited Edition Toprak Razgatlioglu Yamaha R1 World Championship Replica”. Yamaha onnistui katkaisemaan Kawasaki-kuljettaja Jonathan Rean uskomattoman mestaruusputken, sillä 34-vuotias pohjoisirlantilainen voitti kuusi Superbiken maailmanmestaruutta putkeen. Viimein tällä kaudella putki katkesi, kun Razgatlioglu vei mestaruuden ja Rea jätettiin pisteissä kakkoseksi.

Juhlien kunniaksi Yamaha Motor Europe ja Crescent Yamaha julkaisivat erikoismallin, joka paitsi on ulkoisesti mestaruuspyörän näköinen, on myös suunniteltu pelkästään ratakäyttöön ja on siten suorituskyvyltään selvästi perusmallin R1-pyörää tehokkaampi.

Yamaha lupaa takarengastehoksi 208 hevosvoimaa, eli yli 20 hevosvoimaa perusmallia enemmän. Samanaikaisesti painoa on pudotettu niin, että tankattuna pyörän paino on vain 175 kiloa, eli 26 kiloa perusmallia vähemmän. Komponentit ovat luonnollisesti parhaita tarjolla olevia, Brembon jarrut, Öhlinsin jousitus, Akrapovicin pakoputkisto ja Machesinin vanteet. 

Itse pyörän lisäksi ostaja saa kehystetyn todistuksen, jossa VIN-numeron lisäksi on rajoitettuna eränä valmistettavan pyörän järjestysnumero, Razgatlioglun ja tiimipäällikkö Paul Denningin allekirjoitukset ja tietysti myös ostajan tiedot. Eikä tässä vielä kaikki, vaan mukaan tulee myös kahdelle VIP-liput yhteen vuoden 2022 WorldSBK-kilpailuun, valmennuspäivä Crescent Yamahan James Hillierin tai Niall Mackenzien kanssa sekä yksi Razgatlioglun kaudella 2021 käyttämä henkilökohtainen ja signeerattu ajovaruste. 

Ai niin, näitä valmistetaan vain 21 kappaletta. 

Toinen Yamaha-erikoisuus:

Ja vielä Yamaha-proto:

Uusin numero