Yamaha Tech 3:lta yllätysvalinta Jonas Folgerin korvaajaksi

Hänestä tuli samalla ensimmäinen malesialainen MotoGP:n historiassa. Hän korvaa tiimissä Jonas Folgerin, joka joutuu jättämään koko kauden väliin sairautensa vuoksi.

Syahrin on ajanut Moto2:ssa vuodesta 2014. Paras sijoitus MM-sarjassa on kauden 2016 yhdeksäs tila. Viime vuonna hän ajoi Kalexilla kahdesti palkintopallille.

Valinta oli yllätys, sillä moni odotti Yonny Hernandezin valintaa Yamaha Tech 3:n kisakuljettajaksi.

Syahrin oli debyyttitesteissään 21:s 1,756 sekuntia kärjestä. Hän pystyi kuitenkin parantamaan aikaansa avauspäivästä peräti 1,6 sekuntia.

”Hän on tehnyt mainiota työtä. Hafiz kehittyi joka ikisenä testipäivänä ja paransi koko ajan ajoaan. 1,7 sekunnin ero kärkeen ei ole paljon, koska hän ei ole vielä lähelläkään potentiaalinsa rajoilla”, kehui tiimipäällikkö Herve Poncharal MotoGP.comille.

”Olen oikeasti hämmästynyt hänen suorituksestaan, lisäksi Hafiz on todella mukava kaveri ja erittäin nöyrä työssään. Löysimme kuljettajan, joka on meille ilman muuta paras ratkaisu tähän tilanteeseen.

Syahrin pääsee ennen ensimmäistä kilpailua totuttelemaan pyörään vielä Qatarin testeissä 1.-3. maaliskuuta. Kausi alkaa samalla radalla 18. maaliskuuta.
 

Uusin numero