Yamaha-pomo: ”Ongelmamme juontavat juurensa vuoden 2016 virheistä”

Yamaha koki 25 voitottoman kilpailun putken, kunnes Maverick Vinales rikkoi kirouksen Phillip Islandilla Australian GP:ssä. Se on Yamahan historian pisin voitoton putki kuninkuusluokassa.

Niin Valentino Rossilla kuin Vinalesillakin oli isoja ongelmia läpi kauden, vaikka sijoitukset MM-sarjassa olivatkin kolmas ja neljäs. Ongelmia oli niin M1-moottorin kuin elektroniikankin kanssa. Ne johtivat monesti liian suureen rengaskulumaan.

”Ei ole olemassa mitään yhtä syytä tai isoa tehtyä virhettä, mikä olisi johtanut tämän kauden ongelmiin. Mielestäni emme tehneet tällä kaudella ainakaan isoja virheitä. Tämän kauden ongelmat juontavat juurensa kauden 2016 jälkeisistä testeistä ja virheistä, mitä silloin on tehty. Kauden puolivälissä ymmärsimme, mitä meidän pitää tehdä. Mutta olimme kaukana muista kärkitiimeistä, etenkin Ducatista ja Hondasta”, Jarvis sanoo.

Valmistajien MM-sarjassa Yamaha jäi Hondasta tällä kaudella huimat 94 pistettä. Yamaha jäi ulos kahden parhaan valmistajan joukosta ensi kertaa sitten kauden 2007.

Myös Rossi vahvistaa Jarvisin sanat.

”Kyllä, meillä oli kauden 2016 jälkeen isoja ongelmia. Yritimme ratkoa niitä, mutta menimmekin väärään suuntaan. Teimme silloin ratkaisun keskittyä pyörän runkoon ja painojakaumaan, vaikka mielestäni olisi pitänyt keskittyä moottoriin ja elektroniikkaan”, Rossi kertoo.
 

Uusin numero