Yamaha-pomo Jarvisin järkähtämätön viesti Lorenzolle ja Rossille: ”Ei enää pullikointia!”

– Meillä on nyt kaksi voittavaa kuljettajaa. Se on selviö, että tulemme kohtaamaan joitain ongelmia tältä osin, mutta niihin on puututtava ja niihin myös taatusti puututaan välittömästi.  Henkilökemia on pidettävä ehdottomasti kunnossa, linjaa Jarvis järkähtämättä.

Jarvis ei näe tilannetta läheskään yhtä räjähdysherkkänä kuin vielä Lorenzon ja Rossin edellisillä yhteisillä Yamaha-kausilla 2008-2010.

– Meillä on kokemusta siitä, miten käsitellä kahta tähteä tiimissämme. Eihän se ole suinkaan mikään helppo tehtävä, mutta molemmat kuljettajamme ovat taas pari vuotta vanhempia ja sen myötä myös kypsempiä, muotoilee Jarvis.

Kuningas ja prinssi-
asetelma on muuttunut

Jarvis tähdentää samalla myös sitä, että tilanne on nyt täysin toinen kuin edellisellä kerralla, vaikka Lorenzo ja Rossi eivät ole suinkaan vieläkään ylimpiä ystäviä keskenään.

Rossi on myöntänyt suoraan nähneensä Yamahan tavallaan pettäneen hänet palkkaamalla aikoinaan Lorenzon. Rossi olisi halunnut selkeästi kakkoskuljettajan rooliin tyytyneen Colin Edwardsin jatkavan tällöin hänen tiimikaverinaan.

– Valentino oli noihin aikoihin MotoGP-sarjan kiistaton kuningas ja Jorge nuori prinssi. Se tilanne aiheutti kieltämättä suunnatonta hämmennystä tiimin sisällä, myöntää Jarvis.

– Nyt kaikki on kuitenkin toisin. Jorge on MotoGP-luokan numero 1 voitettuaan kaksi titteliä kolmena viimeisenä kautena.  Valentino ei ole toisaalta enää mikään nuori nousukas, mutta ei hän suinkaan palaa meille ollakseen Jorgen varjossakaan. Valentino haluaa osoittaa meille ja kaikille, että hän pystyy vielä voittamaan mestaruuden ja yhä lisää kisoja, jatkaa Jarvis.

Lorenzolla, 25, ja Rossilla, 33, on kahden vuoden sopimukset Yamahan kanssa.

Rossi on antanut ymmärtää, että hän hyvästelee MotoGP-sarjan suurella todennäköisyydellä tämän pestin jälkeen. Lorenzo on puolestaan vihjaillut, että hän saattaa seurata Casey Stonerin viitoittamaa tietä.

Tuplamestari Stoner päätti MotoGP-uransa tähän kauteen 27 vuoden iässä.

* Kuvat: Motogp.com
 

Uusin numero