Yamaha MX Pro Tour vieraiden mieleen

Lauantaina 29.8. tapahtumasta pääsivät nauttimaan lehdistön edustajat, paikalle saapuneet Yamaha-jälleenmyyjät, sekä Yamaha-kilpakuljettajat tiimeineen. Kaikki osallistujat kehuivat vuolaasti päivän antia, joka sisälsi kaupallisten tiedotteiden lisäksi sen tärkeimmän, eli riittävästi ajoaikaa, joten uusien laitteiden ominaisuudet tulivat varmasti koettua.

Sunnuntaina olivat vuorossa kuluttajat, joille tapahtumaa oli voimakkaasti mainostettu ainutkertaisuudella. Viesti oli mennyt läpi ja paikalle tuli heti aamusta väkeä niin paljon, että ajoaikaa varatessa jonossa meni pahimmillaan puoli tuntia, mutta silti vieraat olivat valmiita sen tekemään.

Käytössä kolme erilaista rataa: motocross, enduro ja mönkijäreitti. Motocrossmalleista oli ajettavana YZ85LW, YZ125, YZ250, YZ250F, YZ450F sekä 60-vuotisjuhlamallit YZ250F:stä ja YZ450F:stä. Jari Mattila ajatti WR250F:ää ja kaksitahtista enduroversiota YZ250:stä. Enduropisteellä oli myös tavattavissa International Six Days Enduroon Suomen maajoukkueessa lähtevä Marita Nyqvist. Mönkijöissä oli uutuuksilla Suomen ensiesittely ja ATV-reittiä sai ajaa YFM350:llä, Grizzly 700EPS:llä, uusilla Kodiak 700:lla, Kodiak 700SE:llä sekä rinnakkainistuttavilla uutuuksilla Wolverine 700 ja Viking 700, joka oli traktoriversiona. Lisäksi lastenmalli YFM90 sai kyytiä.

– Olemme todella tyytyväisiä tapahtuman saamaan vastaanottoon ja koeajajien määrään. Osallistujat olivat sisäistäneet oikein tapahtuman todellisen ainutlaatuisuuden – näitä kun ei Suomessa joka kuukausi, saati vuosi, nähdä. Paikalla oli Yamaha Motor Europen rekka, jota on aiemmin käytetty MotoGP:ssä. Rekka jatkoi heti sunnuntai-iltana matkaansa kohti Hollantia. Tapahtumassa henkilökuntana palveli Suomen maahantuojan koko organisaatio vahvistettuna hollantilaisilla päämiehemme edustajilla. Koko viikonlopusta päällimmäisenä jäi kyllä mieleen ihmisten iloiset ja hymyilevät kasvot, kun he palasivat koeajosta takaisin varikolle. Myös myyntipäällikön egoa hivelee, kun kuulee koeajajan suusta ensimmäisenä kommentin, ”mistä näitä saa ostaa?”, toteaa Konekesko Yamaha Motorin Myyntipäällikkö Tero Karhunen tyytyväisenä.

Uusin numero