Yamaha MT-07 uudistuu läpikotaisin kaudelle 2021

Luokkansa myydyin moottoripyörämalli Yamaha MT-07 aikoo olla ykkönen myös tulevaisuudessa, sillä Euro 5 -päivitetyn moottorin lisäksi suosikkimalli saa ensi kaudeksi uuden ulkonäön ja kehittyneempää tekniikkaa.

Yhtenä syynä uudistusten tekemiselle on eurovitosen voimaantulo, joka edellytti moottorin päivitystä ensi vuodeksi. Tuttu 689-kuutioinen CP2-moottori on saanut uudenmallisen ilmanoton, optimoidut polttoaineensuihkutuksen asetukset, uuden ECUn sekä uudistetun pakoputkiston. Muutosten jälkeen kaasunvasteen luvataan olevan lineaarisempi niin, että suorituskyky on samalla säilytetty. Teho- ja vääntölukemat ovat säilyneet kutakuinkin ennallaan, 54 kW (73,4 hv) / 9000 r/min ja 67 Nm / 6500 r/min. Saatavilla on myös A2-luokkaan soveltuva 35 kilowatin versio. Molemmat tehoversiot ovat muunneltavissa teholuokasta toiseen ja takaisin.


Dark Side of Japan -henkistä ulkonäköä on terävöitetty uudenmallisella tankilla, kulmikkailla ilmanottoaukoilla, rungon takaosan kulmikkaiilla siipimäisillä sivuosilla sekä uusilla väreillä ja grafiikoilla. Ajotuntumaa on parannettu 32 milliä leveämmällä ohjaustangolla.

Uusittu mittaristo edustaa edelleen vanhahtavaa LCD-tekniikkaa, mutta sen luettavuutta on parannettu ja käyttöä helpottaa ohjaustangossa oleva valintakytkin. Vanha 282-millinen etujarrulevy on saanut väistyä paremman jarrutehon ja -tuntuman antavan 298-millisen levyn tieltä. Uusi Yamaha MT-07 painaa tankattuna vain 184 kiloa.

Yamahan MyRide-sovelluksella voidaan seurata ja tallentaa ajot, Kuljettaja voi jälkikäteen tarkastella mm. kokonaismatkaa, korkeutta merenpinnasta, huippunopeutta, keskinopeutta, kiihtyvyyttä ja kallistuskulmia.

Vuoden 2020 MT-07:n hinta on 8998 euroa. Uudistetun 2021-mallin hinta vahvistetaan myöhemmin, mutta maahantuojan edustajan mukaan ”halpa se tulee olemaan”.

Uusin numero