Yamaha-duon viesti Madridista Marquezille: ”Nyt hyökätään!”

Yamahan viime vuoden MM-hopeamitalistin Valentino Rossin ja -pronssimitalisti Jorge Lorenzon viesti ei jää epäselväksi tuplamestari Marquezille.

Molemmat haluavat suistaa MotoGP-luokan nykyisen kuninkaan valtaistuimeltaan ja tässä tapauksessa molemmat julistavat tavoitteekseen luonnollisesti maailmanmestaruuden.

Puheissaan vähemmän mahtipontinen Marquez vastaa radalla takuuvarmasti väkevästi takaisin, mutta kieltämättä, jo Yamahan jäsentenvälinen tulee olemaan huikeaa katsottavaa 29. maaliskuuta Qatarissa käynnistyvällä MM-kaudella.

Rossi: ”Hopea oli hieno,
mutta enää se ei riitä”

Rossi korostaa, että julkistamistilaisuus merkitsi starttia hyökkäykselle.

– Julkistamistilaisuus on aina spesiaalihetki. On hienoa nähdä uusi pyörä uusissa väreissä. Se on aina ja vuodesta toiseen tunteellinen hetki.

Rossi hinkuu uutukaisen puikkoihin. Odotus palkitaan 4. helmikuuta, kun vuoden ensimmäiset testit jyrähtävät käyntiin Malesian Sepangissa.

– Halua palata pyörän selkään on huikea. Minulle oli tärkeää sijoittua viime kaudella sarjassa toiseksi, mutta nyt tavoite on vielä korkeammalla. Olen hyvässä kunnossa, fiilis on hyvä ja harjoittelen lujaa ollakseni valmis kovaan työntekoon Sepangissa. Niin, ja uusi pyörä on tosi kaunis; pidän siitä paljon, huikkasi jo uransa kymmenettä maailmanmestaruutta haarukoiva Rossi.

”Tohtori” ei tietenkään maininnut Yamahan virallisessa osuudessa Marquezin ja Hondan nimeä.

– Kaudesta tulee mielenkiintoinen. Minulla on todella vahvoja vastustajia alkaen tiimikaveristani, joka on varmasti valmistautunut tähän kauteen viime vuotta paremmin.

– On tärkeää ajaa hyvät testit ja pistää niiden myötä kaikki kohdalleen ensimmäiseen kisaan. Olen silloin valmis taistelemaan voitosta, julistaa Rossi.
 
Lorenzo: ”Tavoite
on hyvin selkeä”

Lorenzo liikkui tosiaankin viime vuonna vastaavaan aikaan syvällä varjojen mailla.

Olkapään korjausleikkausten ajoitukset eivät osuneet aikataulullisesti nappiin, eivätkä Michelinin uudet renkaat tahtoneet istua sitten millään miehen ajotyyliin.

Loppukaudella Lorenzo oli taas oma itsensä ja siitä on nyt hyvä jatkaa.

– Olen varma, että tänä vuonna tilanne muuttuu niin Yamahan kuin minunkin osaltani.  Pistämme kaiken peliin saavuttaaksemme tavoitteemme, joka on hyvin selkeä: taistella mestaruudesta.

– Olen ottanut opikseni viime vuodesta ja uskon pystäväni kompensoimaan tilanteen ajamalla mahtavan kauden, jatkaa Lorenzo.

Lorenzo myöntää, että hänellä oli vuosi sitten fysiikan ohella isojakin hankaluuksia henkisellä puolella.

– Olen nyt paljon motivoituneempi käynnistämään kauden. Olen ehkä motivoituneempi kuin koskaan ennen.

https://www.youtube.com/watch?v=ogU2aU8f1OE

https://www.youtube.com/watch?v=t52vZNghj5I
 

Uusin numero