Yamaha avaa esiripun Madridissa

Valentino Rossia ja Jorge Lorenzoa ajattava Movistar Yamaha MotoGP-tehdastiimi esittäytyy tuolloin Telefonican tiloissa Madridissa.

Mitään mullistavaa ei Madridista ole sinällään odotettavissa sen paremmin YZR-M1 -pyörän sinivalkoisen värityksen kuin koko tiimin yleisilmeenkään osalta.

Yamaha solmi viime maaliskuussa mittavan viiden vuoden mittaisen sopimuksen Telefonica De Espanan kanssa. Yhtiö tuli tuolloin Movistar-brändillään Yamahan pääsponsoriksi, ja sen sekä Monsterin myötä uudesta pyörästä löytyy edelleen myös ripaus vihreää.

Fiat on ollut jo pitkään Yamahan menossa mukana. Välillä merkittävimpänä kumppanina tiimin nimeä myöten ja sen jälkeen vuorostaan hieman pienemmässä roolissa. Varikkohuhujen mukaan perinteikäs Abarth-logo palaa nyt koristamaan M1:n katteita.

Viime kauden MM-hopea sekä -pronssimitalisteja Rossia ja Lorenzoa pidetään MotoGP-luokkaa kaksi vuotta Hondalla mestarillisesti hallinneen Marc Marquezin kovimpina haastajina.

Madridissa on luvassa Rossin ja Lorenzon suusta vahvistus tälle, joskin virallisissa puitteissa tuttuun tapaan vielä varsin maltillisin sanankääntein.

Sanainen arkku avautuu räväkämmin Sepangin radalla Malesiassa 4.-7. helmikuuta ajettavan testijakson aikana.

Uusin numero