XSR700 XTribute on Yamahan tribuutti 1970-luvun pyörälleen

Yamahan Sport Heritage -malleissa ajaton muotoilu ja tyylikäs retroilme yhdistyvät uusimpaan tekniikkaan. Tähän monipuoliseen valikoimaan kuuluvat 2-sylinterinen XSR700, 3-sylinterinen XSR900 ja V2-moottorilla varustettu XV950 – mallisto tarjoaakin kaiken ikäisille kuljettajille hienon mahdollisuuden mukauttaa oma pyörä omien tarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi.

Yamahan Faster Sons -filosofia yhdistää ajatonta tyyliä ja huippuluokan moottori- ja runkomuotoilua ja takaa näin, että jokainen Sport Heritage -mallin pyörä on luonteeltaan ja ulkoasultaan ainutlaatuinen.

Kuljettajat ovatkin erityisen ylpeitä omistamistaan pyöristä, joista he toivovat pitkäaikaista kumppania ajomatkoilleen.

XSR-mallien tullessa markkinoille alan parhaat custom-rakentelijat Euroopassa iskivät niihin heti silmänsä, ja viime vuosina Yamaha onkin tehnyt yhteistyötä yli 60 projektin saralla Sport Heritage -malleihin perustuvien uniikkipyörien rakentamiseksi.

XSR700 on kevyt, ketterä ja väännöltään tuntuva, ja siitä onkin tullut scrambler-pyöriin erikoistuvien custom-pajojen ja yksityiskuljettajien suosikkipyörä.

Vuonna 2019 Yamaha julkaisee XSR700:stä uuden version, jossa sekoittuu aiemman aikakauden ilme ja intohimo tämän päivän customointiin.

Uusi XSR700 XTribute: moderni kunnianosoitus 1970-luvun ikonille

Yli 40 vuotta sitten Yamaha toi markkinoille XT500:n – ilmajäähdytteisen yksisylinterisen nelitahtimallin, josta kehkeytyi Euroopan suosikkipyörä. Avain menestykseen oli pyörän yksinkertainen muotoilu, käyttöteho ja monipuolisuus. Uusi XSR700 XTribute jäljittelee XT:n alkuperäistä luonnetta ja osoittaa kunniaa tälle ikoniselle pyörälle, sillä sen väritys on saanut inspiraationsa XT:stä ja sen ulkoasu puolestaan mukailee klassista scrambler-mallia.

Ajattoman tyylikkään ulkoasun ja modernin tekniikan erityinen yhdistelmä kuvastaa täydellisesti Faster Sons -filosofian aitoa henkeä. XSR700 XTribute ainutlaatuisine ominaisuuksineen antaa uudelle kuljettajasukupolvelle mahdollisuuden juhlia mennyttä ja samalla hyödyntää uusinta tekniikkaa sekä nauttia uskomattomasta ajokokemuksesta.

XT-retromallin värit ja grafiikat suoraan vuodesta 1981

Vuosina 1976-1989 Yamahan XT500 oli todellinen kaupallinen menestys, jota myytiin valtavia määriä Euroopassa. Pitkän tuotantojakson aikana tämä ikoninen malli oli saatavana useissa eri väreissä, jotka olivat sekä rohkeita että yksinkertaisia. Kunnianosoituksena legendaariselle XT:lle Yamaha on valinnut uuteen XSR700 XTributeen hopeanvärisen säiliön, valkoiset lokasuojat ja kullanväriset renkaat – jopa vilkut saavat XT:n alkuperäisen oranssin värityksen.

Uuden värin nimeksi annettiin asianmukaisesti 1981, joka juhlistaa XT:n kulta-aikaa. Innokkaimmat Yamaha-fanit tunnistavat välittömästi tämän modernin tulkinnan arvostetusta XT-mallista – siinä on muun muassa legendaarisen XT500-mallin innoittama XSR700-logo. Nuoremmat kuljettajat puolestaan arvostavat varmasti pyörän retroilmettä, joka tekee tästä Sport Heritage -pyörästä kerrassaan ainutlaatuisen.

Offroad-ohjaustanko ja jykevät jalkatapit

XT-värimaailman lisäksi XSR700 XTribute mukailee offroad-tyyliä sen kapenevan ohjaustangon myötä, joka vahvistaa pyörän urbaania scrambler-ilmettä. Leveä ohjaustanko takaa paitsi mukavan ja pystyn ajoasennon myös täydellisen hallinnan tunteen, mikä helpottaa pyörän ohjaamista hitailla nopeuksilla.

Muihin erityisominaisuuksiin kuuluvat vankat offroad-tyyliset jalkatapit, jotka täydentävät jykevää scrambler-luonnetta.

Lohkokuvioidut renkaat

Kevyisiin 10-puolaisiin valuvanteisiin on asennettu lohkokuvioidut renkaat vahvistamaan XSR700 XTributen aggressiivista ja urbaania scrambler-ilmettä. Tähän Sport Heritage -pyörään on asennettu Pirellin MT60RS-renkaat – taakse koon 180/55-17 ja eteen koon 120/70-217 renkaat – jotka takaavat erinomaisen pidon ja helpon käsiteltävyyden.

Tasainen istuin ja etuhaarukan suojat

Yamaha on suunnitellut XSR700 XTributeen ainutlaatuisen uuden, profiililtaan tasaisen istuimen, joka kunnioittaa alkuperäisen XT:n muotoilua. Istuin täydentää pyörän vanhaa ja uutta ilmettä yhdistelevää luonnetta – se on viimeistelyltään moderni ja tyylikäs, ja sen takaosaan on kohokuvioitu hienovarainen XTribute-logo.

Kaikkien Yamahan Sport Heritage -pyörien muotoiluun on kiinnitetty huomiota viimeistä piirtoa myöten, ja sama koskee XSR700 XTributea. Etuhaarukkaan on asennettu mustat kumisuojat, jotka huokuvat retrotyyliä. Haarukkaputkien yläosat on peitetty mustilla muovisuojilla, jotka antavat etupäälle selkeän ja hillityn ilmeen.

Klassinen ja tyylikäs scrambler yhdistettynä moderniin tekniikkaan

XSR700 XTribute on todellinen helmi, sillä se yhdistelee täydellisesti tyylikästä scrambler-ilmettä moderniin tekniikkaan. Retrovärit toimivat väriltään mustan moottorin, rungon ja haarukan kontrastina – hopeanvärinen polttoainesäiliö, kullanväriset renkaat ja valkoiset lokasuojat vahvistavat yksinkertaista vaikutelmaa ja tekevät tästä pyörästä todellisen kunnianosoituksen XT500:lle.

Vaikka pyörä on tuntumaltaan klassinen, se on siitä huolimatta erittäin moderni moottoripyörä, jossa on hyödynnetty uusinta tekniikkaa. Sen tehokas moottori ja ketterä runko tuottavat jännittävän ja läpikotaisin modernin ajokokemuksen, kun taas pienempi LED-takavalo ja LCD-mittarit tarjoavat kauniin kontrastin retroväritykselle ja -viimeistelylle. XSR700 XTribute yhdistää klassisen ja modernin pyörän parhaat puolet.

Mustat mittarit, säätimet ja jäähdyttimen kannet

Retroteema ulottuu tämän upean urbaanin scrambler-pyörän kaikkiin osiin, mistä esimerkkinä on erityiset mustat digitaalimittarit, jotka sijaitsevat eri paikassa verrattuna vakiomalliseen XSR700:ään. Pyörässä on kevyet mustat runkosuojat ja jäähdyttimen kannet, ja musta teema jatkuu aina ohjaustangon ohjausvipuihin ja mittariston telineeseen. Tuloksena on hillitty ulkoasu, joka kiinnittää katsojan huomion voimakkaisiin 1981-retroväreihin.

Tehokas suorituskyky

XSR700 XTributen ytimessä on Yamahan uskomattoman menestyksekäs ja erittäin arvostettu 689-kuutioinen kaksisylinterinen rivimoottori, jonka Crossplane-konseptin mukainen muotoilu tuottaa vahvan ja lineaarisen väännön. Uskomattoman suorituskyvyn ja erinomaisen polttoainetehokkuuden tuottava moottori on yksi nykyajan arvostetuimmista voimanlähteistä.

Kevyt, kompakti ja ketterä

XSR700 XTribute painaa vain 186 kg, minkä ansiosta se on yksi luokkansa kevyimmistä scramblerpyöristä. Teräksinen putkirunko ja kompakti alusta on yksi ketterimmistä ja ohjattavimmista kokoonpanoista luokassaan – XSR700 XTribute onkin ihanteellinen niin kaupunkiliikenteeseen kuin jännittäviin ajomatkoihin tien päällä.

Lisävarusteena korkealle sijoitettu musta Akrapovič-pakokaasujärjestelmä

Vuonna 1976 aivan ensimmäisessä XT500:ssä oli matalalle sijoitettu pakoputki ja korkealle sijoitettu äänenvaimennin. Asiakkaat voivat nyt toteuttaa tämän ratkaisun asentamalla XSR700 XTributeen lisävarusteena saatavan Akrapovič-pakokaasujärjestelmän. Alkuperäisen XT500:n mukainen musta kokonaisuus on edistyksellinen 2-1-järjestelmä, joka antaa pyörälle radikaalin ilmeen ja tuottaa karhean pakoäänen. Nämäkin ominaisuudet täydentävät tämän Faster Sons -mallin scrambler-luonnetta ja korostavat ensiluokkaisia teknisiä ominaisuuksia.

Keskeiset ominaisuudet

 • Tehokkaasti vääntävä 689 cc:n CP2-moottori
 • Kompakti ja ketterä runko
 • Vuoden 1981 ikonisen XT500:n innoittama XSR700
 • Erityinen XT-tyylinen tasainen istuin
 • XSR700 XTribute -logo säiliössä ja istuimessa
 • Offroad-ohjaustanko ja jykevät jalkatapit
 • Etuhaarukan suojat
 • Pirellin MT60RS-renkaat maantieajoon ja pehmeät renkaat offroad-ajoon
 • Musta viimeistely vivuissa ja ohjaustangossa
 • Mustat LCD-mittarit
 • LED-takavalo
 • Jäähdyttimen suojakannet
 • Lisävarusteena edistyksellinen Akrapovičin 2-1-pakokaasujärjestelmä mustalla viimeistelyllä

Saatavuus

Uusi XSR700 XTribute on saatavilla Yamaha-jälleenmyyjiltä alkaen huhtikuusta 2019. Saat tarkat tiedot ja ohjevähittäishinnan Yamaha-maahantuojalta.

Yamahan alkuperäiset lisävarusteet: mukauta mieleiseksesi

XSR700 XTributeaan mukauttavien kuljettajien kannattaa tutustua Yamahan alkuperäisten lisävarusteiden valikoimaan.

Alkuperäisten lisävarusteiden mallisto kattaa kunkin moottoripyörän osalta kolme ryhmää. Käytännölliset osat, kuten tuulilasit ja säilytysvaihtoehdot, tekevät ajomatkastasi mahdollisimman
mukavan – kampikammion suojukset ja akselisuojat pitävät puolestaan XSR-pyöräsi hyvässä kunnossa.

Tyyliosia on laaja valikoima, johon kuuluu billet-suojuksia, säleiköitä ja korkealle asennettavia rekisterikilven telineitä. Suorituskykyä parantaviin osiin kuuluu edistyksellinen Akrapovičin 2-1-pakokaasujärjestelmä mustalla viimeistelyllä sekä Öhlinsin iskunvaimentimia ja haarukkajousia ja monia muita osia.

Luo unelmiesi kokoelma ilmaisella MyGarage-sovelluksella

MyGarage-sovellus on paras tapa luoda oma Yamaha-moottoripyörien unelmakokoelma – täysin ilmaiseksi! Lataamalla oman maksuttoman sovelluksen voit luoda oman yksilöllisen Yamaha-moottoripyöräsi.

MyGarage-sovelluksella voit lisätä tai poistaa useita alkuperäisiä lisävarusteita ja tarkastella pyörää mistä tahansa kulmasta. Kun olet luonut unelmiesi pyörän, voit tallentaa suunnitelman ja jakaa sen ystävillesi. Kun lopulliset päätökset ominaisuuksista on tehty, voit lähettää suunnitelman paikalliselle Yamaha-jälleenmyyjälle toteutusta varten.

Yamaha Faster Sons -vaatemallisto

Yamaha Faster Sons -malliston retrotyylisiin ajovarusteisiin ja rentoihin vapaa-ajan vaatteisiin kuuluu fantastinen valikoima tyylikkäitä vaatteita, joista monet ovat Roland Sandsin suunnittelemia. Mallisto sisältää T-paitoja, työpaitoja, nahkaisia ajotakkeja, vahatakkeja, avokypäriä ja paljon muuta, ja mallistoa kehitetään jatkuvasti.

Tutustu uusimpaan mallistoon nyt ja etsi Yamaha Sport Heritage -pyörääsi sopiva Faster Sons -tyyli.
20180511214947.jpg?itok=Z1c1ZDtH
20180511215007.jpg?itok=J-RYLufc
20180511215024.jpg?itok=lopl-MYJ

20180511215039.jpg?itok=JiUUpKsM

Uusin numero