WSBK-sarjan BMW-tiimi odottaa ensimmäistä kisaa Euroopassa

WSBK 2009 kausi avattiin Australian Phillip Islandin radalla, jossa voiton ensimmäisessä kisalähdössä otti Ducati Xerox Teamin Haga ja toisen kisalähdön otti nimiinsä Yamahalla ajava Ben Spies.
Sarjan toinen kilpailuviikonloppu ajettiin Qatarissa, ja se oli Spiesin juhlaa. SBK siirtyy seuraavaksi Valenciaan Espanjaan, ja Eurooppaan paluusta on tyytyväinen ainakin BMW:n tehdastiimi.

Uuden BMW:n supersportin ensiesiintymistä kilparadoilla on odotettu suurella mielenkiinnolla, mutta ainakaan kahden ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen saksalainen merkki ei päässyt säikyttelemään vanhoja tekijöitä.

Parhaimmillaan sijalle 9 ajanut Ruben Xaus kertoo: ”On kiva olla takaisin Euroopassa. Ei sillä, etten olisi pitänyt Australiasta tai Qatarista, mutta nyt voimme jatkaa kehitystyötä pyörän kanssa, mihin meillä ei ollut mahdollisuutta kisapaikoilla. Olemme altavastaajina jokaisella radalla, sillä meillä ei ole käytössä aikaisempaa dataa kyseiseltä radalta kyseisellä pyörällä. Joten ensimmäisen päivän testeissä yritämmekin löytää mahdollisimman hyvät säädöt pyörään. Olen hyvin tyytyväinen kaikkien työpanokseen ja todella jo odotan, että saan ajaa ensimmäisen kisan S1000RR:llä kotimaassani.”

Vuoden -05 maailmanmestari Troy Corser kertoo myös, että kaksi ensimmäistä kisaviikonloppua olivat heille todella rankkoja, mutta on tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin. ”Vielä on tietenkin paljon tekemistä, mutta uskon että osoitimme olevamme tosissamme. Jos käytössä ei olisi tätä uutta Superpole-systeemiä, uskon, että olisimme sijoittuneet paremmin lähtöruudukossa, joka olisi luultavasti tarkoittanut myös parempia loppusijoituksia. Nyt kun olemme taas lähellä päämajaa Euroopassa, voimme jatkaa pyörän kehitystyötä aivan eri tavalla.”

Pisteet ennen Valencian kisaa:
1. Haga JPN 85
2. Spies USA 75
3. Neukirchner GER 40
4. Biaggi ITA 38
5. Haslam GBR 36
6. Sykes GBR 32
7. Laconi FRA 30
8. Rea GBR 30
9. Nakano JPN 27
10. Kagayama JPN 25
(Corser 12. ja Xaus 17.)

Uusin numero