WSBK-sääntöjä muutettiin kilpailun tasaamiseksi – Kawasaki yhä omaa luokkaansa

Rea on dominoinut sarjaa kolme vuotta. Takana on kolme maailmanmestaruutta ja näiden kausien aikana huimat 39 voittoa. Niistä peräti 16 tuli viime kaudella, joka kerta, kun Rea ajoi maaliin, hän oli palkintopallilla.

Uusissa säännöissä rajoitettiin mm. moottoreiden kierroksia, että kilpailu tasoittuisi. Silti Kawasakin kuljettajat ovat olleet nopeimpia kaikkien neljän testipäivän aikana Jerezissä ja Portimaossa.

”Valitettavaa toki kilpailujen kannalta, mutta Kawasaki ZX10R on nyt nopeampi kuin koskaan. Vaikka kierroslukua on nyt rajoitettu, olemme pystyneet parantamaan muilla osa-alueilla”, vuoden 2013 mestari Sykes sanoi.

”Olemme löytäneet loistavat säädöt talven aikana ja testit ovat sujuneet erinomaisesti. Olen lisäksi löytänyt uudelle mojoni. Olen äärimmäisen motivoitunut”, Sykes kertoi.

Myös neljättä peräkkäistä mestaruuttaan hamuava Rea on tyytyväinen tilanteeseen.

”Olemme ottaneet hienon askeleen pyörän kanssa, vaikka uudet säännöt eivät niin hyvältä tunnukaan. Minulla on ollut paras testikausi pitkiin aikoihin. Odotan todella paljon, että pääsen taas ajamaan tosimielellä kilpaa.”

WSBK-kausi alkaa Australian Phillip Islandilla 24. helmikuuta.
 

Uusin numero