WSBK-mestari: ”Tämä sarja tarvitsee MotoGP-tähden”

WSBK:ssa on yritetty vaihtaa kisaformaattia ja muuttaa teknisiä sääntöjä, mutta ne eivät ole auttaneet suuren yleisön mielenkiinnon heräämisessä. Samaan aikaan MotoGP on äärimmäisen suosittu sarja kaikissa maailmankolkissa.

Eturivin MotoGP-tähteä ei ole sarjassa nähty sitten vuoden 2007 ja Max Biaggin. Sellainen kuitenkin kohti neljättä peräkkäistä maailmanmestaruuttaan ajavan Rean mielestä ehdottomasti tarvittaisiin.

”Tämä on hieno sarja. Aina maailman kaikki parhaat eivät aja samassa sarjassa ja parhaiden pyörien sarvissa, mutta mielestäni WSBK on ihan mahtava sarja ajaa. Mutta ilman muuta olisi mahtavaa saada tänne joku MotoGP-tähti. Jos joku tulisi ajamaan yhdenkin kilpailun, se nostaisi heti mielenkiintoa. Ja sen jälkeen suuri yleisökin tajuaisi, kuinka nopeita kuljettajia mekin olemme”, Rea kommentoi.

Esimerkiksi Dani Pedrosan tulevaisuus on auki tämän kauden jälkeen. Rean mukaan hänen tai Andrea Iannonen saaminen WSBK:hon olisi unelma.

”Olen puhunut asiasta managerini kanssa, olisi mahtavaa saada heidät ajamaan täällä. Tai jos vaikkapa Honda toisi Cal Crutchlowin ajamaan yhdenkin kilpailun. Se toisi heti valtavasti arvoa tälle sarjalle.

“Mutta onhan se selvä, että MotoGP:hen verrattuna me soitamme aina kakkosviulua kun puhutaan fanien mielenkiinnosta ja arvostuksesta. MotoGP on moottoripyörien F1, niin se on ja tulee aina olemaankin”, Rea arveli.
 

Uusin numero