WSBK-mestari Realta kovaa puhetta: ”Pystyisin MotoGP:ssä parempaan kuin Cal Crutchlow”

Rea on kaikkien aikojen menestynein kuljettaja World Superbikessa; hänellä on nyt neljä mestaruutta, 70 voittoa ja 133 palkintopallipaikkaa. Rea ja Crutchlow ajoivat samaan aikaan pikkuluokissa Iso-Britanniassa sekä myös WSBK:ssa hetken; 2010 Hondalla ajanut Rea oli sarjan neljäs ja Yamahalla ajanut Crutchlow viides.

Sen jälkeen Crutchlow siirtyi MotoGP:hen Yamaha Tech 3:lle, Rea jäi WSBK:hon. Crutchlow on ollut parhaimmillaan MM-sarjan viides, nyt hän on sarjassa kuudentena, kun jäljellä on neljä osakilpailua. Voittoja uralla on kertynyt kolme ja palkintopallipaikkoja 15.

”Olen valinnut oikean polun ja mielestäni se polku on ollut parempi kuin Calin polku. Minä olen nyt nelinkertainen maailmanmestari”, Rea julistaa Autosportilla.

”Olen yksi suosituimmista moottoriurheilijoista Iso-Britanniassa ja olen todella tyytyväinen elämääni. Mutta totta kai arvostan Calin saavutuksia, hän on tehnyt hienon uran. Hän on yksi MotoGP:n nopeimmista kavereista, mielestäni kolmen tai neljän nopeimman kuljettajan joukossa. ”

”Silti kun katson hänen ajamistaan, tunnen, että pystyisin samaan. Pystyisin parempaankin. En ole kateellinen toki, olen ylpeä hänestä. Olemme kilpailleet usein yhdessä ja voitin hänet useammin kuin hän minut. Ja nyt hän ajaa noin hyvin MotoGP:ssä”, Rea sanoo.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana WSBK-kuljettajista ainoastaan vuoden 2009 mestari Ben Spies ja Crutchlow ovat päässeet ajamaan MotoGP:n tehdastiimissä. Crutchlow teki sen kaudella 2014 Ducatilla. Pesti kesti kuitenkin vain vuoden, vaikka sopimus oli kaksivuotinen.

Spies ajoi MotoGP:ssä Suzukin, Yamahan ja Ducatin tehdastiimeissä 2008-2013. Hän oli parhaimmillaan Yamahalla MM-sarjan viides kaudella 2011. Urallaan hän saavutti yhden voiton ja kuusi palkintopallisijoitusta.  
 

Uusin numero