WSBK-kaudenavaus tarjosi huikeaa kilpa-ajoviihdettä

Superbike-kauden avauskilpailussa nähtiin yksi kaikkien tiukimmista loppuratkaisuista. Kuva: worldsbk.com.

Superbiken MM-sarjan kaudenavaus tarjosi nähtävää koko rahan edestä.

Phillip Islandin rata Australiassa toimi näyttämönä Superbiken MM-sarjan avausosakilpailussa. Molemmat varsinaiset kilpailut sekä Superpole Race tarjosivat jännitystä aina ruutulipulle saakka.

Ensimmäisen kilpailun startissa nähtiin draamaa, kun paalulta startannut BMW:n Tom Sykes ja Kawasakin Jonathan Rea osuivat yhteen. Sykes onnistui pitämään pyöränsä radalla ja itsensä kärkipaikalla, mutta Rea jäi joukon viimeiseksi vierailtuaan hiekalla ja kesketyyi kaaduttuaan muutamaa kierrosta myöhemmin. Toisena ajanut Yamaha-kuljettaja Michael van der Mark joutui antautumaan Ducatin Scott Reddingille toisella kierroksella. Kilpailun puoliväliin johtanut Sykes löysi itsensä pian neljänneltä sijalta, kun mies tuli ensin Reddingin, sitten van der Markin ja vielä Toprak Razgatlioglun Yamahan ohittamaksi. Pian Sykesin ohi nousuvat myös Kawasakin Alex Lowes ja Hondan Leon Haslam. Kärjessä Redding, Razgatlioglu ja van der Mark selvittelivät keskinäisiä sijoituksiaan myös Lowesin noustessa kamppailuun palkintokorokepaikoista. Lopulta etevin oli Razgatlioglu, Lowes, Redding ja van der Mark aivan kannoillaan. Voitto ratkesi 7 tuhannesosan erolla ja neljä kärkikuljettajaa mahtui 0,137 sekunnin sisään.

Ensimmäisen kilpailun top-6:
1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Official Team)
2. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team)
3. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati)
4. Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Official Team)
5. Leon Haslam (Team HRC)
6. Alvaro Bautista (Team HRC)

Sunnuntain kilpailun lähtöjärjestys ratkottiin Superpole Racessa. Jonathan Rea ampaisi lähdöstä kärkeen saaden pian kantaansa Sykesin toisella kierroksella ohittaneet Razgatlioglun ja Reddingin. Hurjan kamppailun jälkeen Rea onnistui ohittamaan kärkeen nousseen Razgatlioglun viimeisessä mutkassa. Kolmantena maaliin ehtinyt Redding jäi Realle vain 0,072 sekuntia.

Superpole Racen top-6:
1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
2. Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team)
4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
5. Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team)
6. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team)

Toisen kilpailun alkukamppailun jälkeen Rea löysi itsensä kärjestä ja näytti hallitsevan kilpailun kulkua. Kun kilpailua oli jäljellä vain pari kierrosta tallikaveri Lowes näytti kuitenkin kyntensä ja siirtyi kärkeen. Kaksi viimeistä kierrosta olivatkin tiukkaa tiimikavereiden välistä kamppailua. Rea yritti Superpole Racesta tuttua liikettä noustakseen kärkeen vielä viimeisessä mutkassa, mutta Lowes onnistui puolustamaan sijotustaan. Maalissa miesten välinen ero oli 0,037 sekuntia.

Toisen kilpailun top-6:
1. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK)
2. Jonathan Rea (Kawasaki racing Team WorldSBK)
4. Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team)
5. Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati)