WorldSBK: Puccetti Kawasaki – Sykes ulos, Rabat sisään

Tito Rabat palaa jälleen Puccetti Racingille, kun hän korvaa tiimistä lähteneen Tom Sykesin.

Espanjalaiskuljettaja Tito Rabat, 33, palaa jo kolmatta kertaa Kawasaki Puccetti Racing Teamin Superbike-luokan kuljettajaksi MM-sarjaan. Kahdella aiemmalla kerralla, vuosina 2021 ja 2022, Rabat on tullut tiimiin kesken kauden tuuraamaan loukkaantuneita vakiokuljettajia. Huolimatta testiajojen puuttumisesta on hän vakuuttanut tiimin johdon, joka jälleen kääntyi Rabatin puoleen kun tarvittiin uusi kuljettaja kesken kauden. Tällä kertaa Rabat korvaa 37-vuotiaan Tom Sykesin, joka jätti tiimin ja lähti ROKiT BMW Motorrad WorldSBK -tiimiin ottaen siellä loukkaantuneen hollantilaiskuljettaja Michael van der Markin paikan.

Rabatilla riittää tällä kaudella kiireitä, sillä Superbiken MM-sarjan lisäksi hän kilpailee MotoE:n MM-sarjassa ja ajaa myös Superbiken Espanjan mestaruussarjaa. Puccetti-Kawasakin ohjaimiin Rabat tarttuu jo ensi viikonlopun Emilia-Romagnan kisassa Misanon radalla. 

Rabat on kilpaillut kaikkiaan 17 kautta MotoGP-sarjassa, siitä kuutena kautena 125-kuutioisissa, viitenä Moto2-luokassa ja kuutena kautena MotoGP-luokassa. Maailmanmestaruuteen hän on yltänyt kerran, vuonna 2014 Moto2-luokassa. Superbike ei ole Rabatille mitenkään uusi luokka, sillä hän voitti viime vuonna Superbiken Espanjan mestaruussarjan Hondalla. 

Uusin numero