World Superbike Kawasaki 2023 – vieläkin vihreämpi

Jonathan Rea #65 ja Alex Lowes #22

Superbiken MM-sarjan avaus lähestyy kovaa vauhtia, ja se tietää tiimien uusien värien julkistuksia. Nyt vuorossa on Kawasaki.

Kawasaki Racing Team WorldSBK:n kuljettajina kaudella 2023 jatkavat tutut nimet, viime kauden MM-taistossa kolmanneksi sijoittunut kuusinkertainen maailmanmestari Jonathan Rea ja kuudenneksi MM-pisteissä ajanut Alex Lowes. Ajokkikin on tuttu ZX-10RR.

Pyörää on tietysti kehitetty talven aikana, ja tähtäimenä on haastaa Ducatin Alvaro Bautista mestaruustaistossa ja toinen metsästettävä päänahka on viime kauden päätteeksi hopealle ajanut Yamahan Toprak Razgatlioglu. Uutta on myös pyörän ilmeessä, sillä limenvihreää väriä on katteissa nyt selvästi viime vuotta enemmän. 

Jonathan Rea sanoo odottavansa jo innolla kilpailukauden alkua. Hän kertoo valmistautuneensa tulevaan kauteen huolella, ja talvitestien parantuneet kierrosajat motivoivat vieläkin enemmän tulevaan kauteen. Tiimissä on nyt myös uusia ihmisiä, ja Rean mukaan sekin tuo erilaisen fiiliksen kilpailukauteen. 

-Toivottavasti voimme ajaa kilpailujen voitosta ja siten taistella taas maailmanmestaruudesta.

Tiimikaveri Alex Lowesin päätavoite on löytää itsensä mahdollisimman usein podiumilta kilpailujen jälkeen. Viime kaudella Lowes oli vahva superpolessa ajaen useasti kolmen sakkiin, mutta kilpailujen kuluessa ja renkaiden pidon vähentyessä kilpailukyky hiipui ja hän joutui taistelemaan jottei tulisi ohitetuksi. Vauhdin säilyttäminen kilpailun loppuun asti onkin se asia, johon pyörän kehityksessä ja testeissä on nyt keskitytty. Lowes sanoo kauden alkua odottaessaan olevansa yhä yhtä innoissaan kuin silloin, kun edessä oli ensimmäinen kausi Superbike-luokassa. 

KRT:n tiimipäällikkö Guim Roda sanoo tiimin tehneen kovasti töitä ja hioneensa yksityiskohtia sekä pyörässä että organisaatiossa, jotta suorituskyky olisi parempi ja tavoitteena on tietysti mestaruus vihreään tiimiin kauden päätteeksi. 

Uusin numero