Weckman viiletti varmistellen voiton Kuopion SM-motocrossissa

Weckman voitti Englannissa kaksi viikkoa sitten elämänsä ensimmäisen motocrossin EM-osakilpailun ja johtaa nyt EM-sarjaa, joten lähtökohdat Kuopion SM-osakilpailuun olivat hyvät.

Viikonloppu lähtikin hyvin käyntiin, kun vasta 13-vuotias Weckman ajoi aika-ajoissa lähes kahden sekunnin pohjat.

– Hyvän aika-ajotuloksen ansiosta pääsin valitsemaan lähtöpaikan ensimmäisenä ja starttikin onnistui kohtuullisesti ja nousin nopeasti kolmanneksi. Sen jälkeen vähän hätiköin ohitusyrityksessä ja osuin ohitettavan takapyörään ja kaaduin. Kaatumisen jäljiltä pääsin liikkeelle vasta vihoviimeisenä ja lähdin nousemaan kohti kärkeä. Valitettavasti aika loppui kesken ja ehdin nousta ainoastaan kolmanneksi ennen ruutulippua.

– Toisessa erässä sitten otin startin nimiini ja ajoin varmistellen voittoon. Rata oli aika haastava, koska siellä oli paljon terävää pattia ja piti olla koko ajan tarkkana. Ihan hyvä fiilis jäi vaikka kokonaiskilpailun voittoa ei vielä tullutkaan. Olen nyt sarjassa kolmantena, ainoastaan viisi pistettä johtavaa Kevin Rangnelia perässä, kommentoi Sipoon moottorikerhoa edustava Weckman.

Haavisto saapui Kuopioon hyvistä asemista ainoastaan neljä pistettä MX2 sarjakärkeä perässä, valitettavasti viikonloppu ei mennyt suunnitelmien mukaan.

Aika-ajoissa ja ensimmäisessä kisaerässä 16-vuotias nuorukainen oli molemmissa erissä neljäs, mutta toinen erä jäi kesken teknisen ongelman vuoksi. Haavisto on nyt sarjassa viidentenä 35 pistettä kärkeä perässä.

– Ei ollut itseltänikään paras viikonloppu ja virheitä tuli tehtyä ihan liikaa. Olen todella pettynyt itseeni tältä viikonlopulta, mutta pää pystyyn ja katsotaan eteenpäin tuleviin kisoihin ja treeneihin, kertasi Haavisto erän jälkeen.

Tiimin kolmas kuljettaja Tatu Junnola toipuu vielä kuukausi sitten sattuneesta värttinäluun murtumasta, mutta myös Junnolan on tarkoitus olla mukana juhannuksena ajettavassa Saksan EM-osakilpailussa, joka on myös Haaviston ja Weckmanin seuraava kilpailu.
 

Uusin numero