Weckman erinomaisessa vedossa Saksassa

Suomalaista Manninen Bros Honda-tiimiä edustava Weckman oli murskaavan ylivoimainen lauantaiaamuna ajetussa aika-ajossa kellottamalla yli viiden sekunnin pohja-ajan ja pääsi näin ollen ensimmäisenä valitsemaan paikkansa starttipuomin takaa.

Ensimmäisessä erässä sipoolaisnuorukainen otti startin nimiinsä ja ajoi selvään voittoon pienestä kaatumisesta huolimatta.

Sunnuntaina ajetussa toisessa erässä kärjessä startannut Weckman sai jo ajettua pienen etumatkan muuhun joukkoon nähden, mutta kaatuminen pudotti hänet kolmanneksi. Weckman ei kuitenkaan loukannut itseään vaan ehti nousta vielä toiseksi ennen ruutulippua.

Toisen erän voittanut Norjan Hakon Fredriksen oli ensimmäisessä erässä toinen, joten kaksikko lähtee seuraavaan osakilpailuun jaetussa pistejohdossa.

– Kokonaisuutena viikonloppu meni ihan hyvin, vaikka olisi se ollut mukava voittaa molemmat erät. Rataa oli möyhitty ja kasteltu todella paljon, joten mutkiin tuli syviä spooreja ja kun erien välissä rataa vielä kasteltiin oli se varsin haastavassa kunnossa koko viikonlopun. Aika-ajossa ajaminen oli rentoa ja eroa tuli jopa yllättävän paljon muihin, kertoo Weckman.

– Ensimmäisessä erässä ajo oli kuitenkin hieman jäykkää jännityksen vuoksi, mutta parani loppua kohden. Kolmanneksi viimeisellä kierroksella kaaduin ja jarrupolkimen väliin meni mutaa joten takajarru oli poissa pelistä viimeisillä kierroksilla. Toisessa erässä ajo lähti hyvin käyntiin, mutta sitten kaaduin samassa kurvissa kuin ensimmäisessä erässä ja kaverit pääsivät ohi. Martinezin ohitin jo seuraavalla kierroksella takaisin, mutta Fredriksen ehti karata jo liian kauaksi. Ennen seuraavaa EM-kisaa harjoitusten pääpaino on juurikin syvien urien ja sisämutkien vauhdikkaassa ajamisessa ja uskon, että siellä taas taistellaan voitosta, jatkaa Weckman.

EMX150-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Englannin MM-osakilpailun yhteydessä Matterley Basinin hienolla radalla kesäkuun 18. – 19. päivä. Kotimaassa Weckman kilpailee jo ensi lauantaina Vantaan vauhtikeskuksessa ajettavassa Motocross-liigan kilpailussa.

Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus
 

Uusin numero