Weckman avasi kotimaan motocross-kautensa ylivoimaisella voitolla

Sipoon moottorikerhoa edustava Weckman ajoi aamun aika-ajossa koko viikonlopun nopeimman kierrosajan ja pääsi näin ensimmäisenä valitsemaan lähtöpaikkaansa.

Weckmanin huima vauhti jatkui myös kisaerissä ja hän voittikin molemmat erät yli puolen minuutin erolla muuhun joukkoon.

– Nämä kotimaan kilpailut ovat siinä mielessä mukavia, kun pääsee kisaamaan ilman paineita ja toisaalta myös ajamaan kotimaan fanien edessä. Alunperin ajatuksena oli ajaa vielä tämä kisa treenipyörälläni, mutta kun uusi kisapyörä valmistui jo viime viikolla päätimme testata sitä samantien tositoimissa. Viime vuonna ajoimme kotimaassa lähes koko kauden täysin vakiolla Honda CRF150R pyörällä, mutta nyt alla on hieman muokattu yksilö. Ainakin tämän kisan perusteella Kari “Silli” Silvastin rakentamat iskunvaimentimet toimivat todella hyvin ja tiimin virittäjävelhojen eli Pekka Veräväisen ja Patrick Mannerin rakentamassa moottorissa oli mukavasti potkua, kertoo Weckman.

Ensi viikonloppuna Kuopiossa järjestettävässä motocrossin SM-sarjan avauksessa Weckmanilla on kova urakka edessä, sillä hän kilpailee isommalla Honda CRF250R pyörällä lauantaina ajettavassa MXJ-luokassa ja sunnuntaina pienemmällä Honda CRF150R-pyörällä MXC/A-luokassa.

– Kyllähän siinä ajettavaa riittää ja katsotaan sitten Kuopion jälkeen ajanko molemmissa sarjoissa täyden kauden. Olen tänä talvena treenannut pääasiassa isolla pyörällä, mutta luonnollisesti pienen kokoni puolesta en pysty vielä piiskaamaan sitä yhtä hyvin kuin pikkupyörää. Luonnollisesti voitto on tavoitteena sekä MXJ, että MXC/A sarjassa, vaikka hyviä vastustajia on molemmissa sarjoissa mukana. Päätähtäin on jo kuitenkin kaudessa 2017 ja siinä, että olisin silloin mahdollisimman valmis kisaamaan kivikovassa EMX250 Euroopan mestaruus sarjassa, pohtii Weckman.

EMX150 Euroopan mestaruussarja jatkuu Englannin MM-osakilpailun yhteydessä Matterley Basinin hienolla radalla kesäkuun 18. – 19. päivä.

Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus
 

Uusin numero