Voitokasta MM-historiaa tehneiden Marquezin veljesten hymyt herkässä

Nuorempi Marquez avasi Katalonian GP:n lähes 93 000 katsojan edessä ajamalla Hondalla Moto3-luokan vakuuttavaan voittoon.

Vanhempi Marquez puolestaan päätti päivän hänelle tyypillisesti tykittämällä Hondalla MotoGP-luokan ykkössijan – jo seitsemännen kerran putkeen meneillään olevalla kaudella.

Marc johtaa MotoGP-luokkaa maksimipistein ja Niklas Ajon takavuosien tiimikaveri CEV-sarjasta, Alex on Moto3:ssa viidentenä.

Alex keräsi fanaattiselta kotiyleisöltään jopa korkeammat tyylipisteet kuin mestaruutta puolustava veljensä. Alex viimeisteli voittonsa paalupaikalta ja Marc tuntuvasti tiiviimmän taistelun jälkeen lähdettyään liikkeelle Montmelon radan kolmannesta ruudusta.

"Ei vain Marcin pikkuveli"

– Alex otti lauantaina paalupaikan, mutta minä en pystynyt siihen. Sunnuntain ajoimme sitten molemmat mahtavat kilpailut – varsinkin Alex. Hän määräsi vauhdin, ajoi kuin konkari ja johti kisaa alusta loppuun. Olen ylpeä nähdessäni veljeni ajavan voittoon tuolla tavoin. Sen pitää merkitä sitä, että teemme jotain oikein kotipuolessa, Marc viittasi veljesten yhteisiin treeneihin.

– Uskon, että voitto oli erittäin tärkeä Alexin itseluottamukselle. Se osoitti, että hän ei ole "vain" Marc Marquezin pikkuveli, vaan Alex Marquez, joka ajaa todella kovaa.

Alex puolestaan ojensi kiitoksen lisäksi ainakin osan voitostaan veljelleen.

– Nämä voittomme olivat palkinto siitä kaikesta työstä, jota teemme. Marc auttaa minua paljon kotioloissa ja harjoittelemme aina yhdessä. Juuri siksikin tämä oli erityinen päivä meille molemmille, alleviivaa Alex Marquez.

Uusin numero