VM Motorsport Show 16.-17.1.2010

Mika Kallio, Juha Salminen, Antti Pyrhönen ja Mauno Hermunen ovat kaikki saapuvilla ja haastateltavina näyttelyn keskipisteeksi muodostuvalla lavalla.

MotoGP-toivomme Mika Kallio varmisti hyvissä ajoin tulonsa näyttelyyn. ”On oikein positiivinen asia, että meillä on lähdetty tekemään tällaista koko moottoriurheilun kattavaa tapahtumaa”, kiittelee 12-kertainen GP-voittaja Kallio. ”Enimmäkseen sitä tulee vierailtua puhtaasti pyöriin keskittyvissä näyttelyissä, jotka varsinkin Italiassa ovat tosi suosittuja. Kun kuitenkin itse seuraan vapaa-ajalla myös muita lajeja ja etenkin rallia, niin mukava on tulla katsomaan mitä Jäähallissa on tarjolla.”

”VM Motorsport Show tulee olemaan meille kaksipyöräpuolen edustajillekin nyt kauden päänäyttely, kun omaa perinteistä näyttelyä ei järjestetä”, sanoo puolestaan seitsenkertainen enduron maailmanmestari Juha Salminen. ”On sitä paitsi hyvä päästä kertomaan tekemisistään muillekin kuin moottoripyöräväelle. Heille monet jutut saattavat olla jo ennestään tuttuja asioita.”

Jäähalliin saapuu jututettavaksi myös pahasta loukkaantumisestaan toipuva Antti Pyrhönen, joka lunasti lopullisesti paikkansa kotimaisten moottoriurheilutähtien eturivissä voittaessaan viime kesänä Vantaalla motocrossin MX3-luokan MM-osakilpailun molemmat erät ja viemällä lopulta MM-pronssin.

Mauno Hermunen puolestaan edustaa suuren yleisön vielä vähemmän tuntemaa, mutta nousussa olevaa supermoto-kilpailumuotoa, jota voi pitää kaksipyöräisten puolella jonkinmoisena vastineena autojen rallicrossille. Hermunen taisteli supermotossa ensimmäisellä täydellä MM-kaudellaan 2009 mitalista, mutta joutui lopulta tyytymään sarjan neljänteen sijaan.

VM Motorsport Show’n järjestäjä Risto Laine on ilahtunut moottoripyörätähtien vahvasta osanotosta näyttelyyn. ”Tässä korostuu, että kyseessä on todella koko moottoriurheilun kirjon kattava tapahtuma. Olin alun perin ehkä hiukan huolissani siitä, että oman taustani vuoksi saattaisimme leimautua liian autourheilupainotteisesti”, Laine tunnustaa.

Seliö liittyy moottoriurheilunäyttelyn tähdistöön

Kahden vuoden takainen Formula 1 -veneiden maailmanmestari Sami Seliö on vahvasti mukana 16.-17. tammikuuta Helsingin Jäähallissa järjestettävässä moottoriurheilunäyttelyssä. Päättyneellä kaudella MM-pronssin ottanut Seliö tulee esiintymään sekä haastateltavana yleisön edessä että oman osastonsa kautta.

Sami Seliö on ryhtymässä kunnioitettavaan hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tuoda uusia harrastajia kilpaveneilyn pariin ja parantaa lajin tunnettavuutta. Hän on perustamassa nimeään kantavan Junior Team kilpatallin. Siihen on tarkoitus valita kolme nuorta, lahjakasta junioria, jotka saavat veloituksetta käyttöönsä kaluston, millä pääsevät kilpailemaan Suomen mestaruudesta 8-15-vuotiaille tarkoitetussa SJ15-luokassa. Näissä runsaan kolmen metrin pituisissa veneissä käytetään 15-hevosvoimaisia vakioperämoottoreita.

”Minulle juniorityö on henkilökohtaisesti tärkeä juttu. Tämä laji on turvallista ja koko perheelle mukavaa yhteistä puuhaa”, painottaa Sami Seliö. Projektin puitteissa tullaankin perehdyttämään myös valituksi tulevien kuljettajien vanhempia kilpaveneilyn maailmaan. Hakuaika tallin jäseneksi päättyy sunnuntaina 17. tammikuuta, joten VM Motorsport Show’ssa on vielä tilaisuus tutustua hankkeeseen ja asettua ehdolle.

Junior Teamin käyttöön tulevia veneitä on mahdollisuus nähdä Sami Seliön omalla näyttelyosastolla. Sen katseenvangitsijaksi tuodaan hänen kaksipaikkainen Formula 1 veneensä, jolla kauden mittaan tarjotaan VIP-kyytiä muutamille onnekkaille.

Sami Seliö tulee luonnollisesti kertomaan VM Motorsport Show’n kävijöille myös omista odotuksistaan edessä olevalle MM-kaudelle. ”Hienoa että meille pitkästä aikaa saadaan näin kattava moottoriurheilutapahtuma. Olen yleensä ollut isompien yleisöjen edessä lähinnä venenäyttelyissä ja tämä kokemus on nyt siinä mielessä itselleni uusi”, sanoo Seliö. ”Tammikuun puolessavälissä pitäisi ensi kauden suunnitelmien olla jo aika hyvin tiedossa, niin että juteltavaa varmaan riittää.”

Uusin numero