Virtaset vauhdissa Jämsässä

– Aikataulujen takia tulimme vasta aamusta paikalle, koska minulla oli vielä edellisenä iltana töitä. Tästä syystä rataan tutustuminen oli tehty ratavideota katselemalla. Rata tosin oli poikkeava verrattuna videoon, joten hyöty siitä oli aika minimaalinen. Ensimmäisellä ratakierroksella meni siis aikaa tutustuessa oikeaan maastoon, kertoo Virtanen tiedotteessaan.

Startti oli ihan kohtuullinen, vaikka motocrossiin verratuna lähtö poikkeaa jo senkin takia, että lähdössä on yhtäaikaa myös useita muita luokkia. Naisten lisäksi yhtäaikaa starttasi nuorten-, veteraanit 60 v- ja Classic-luokat. Kilpailun kesto on tunti ja ratavarikolla on yksi pakollinen pysähdys.

Tämä on enemmän enduro-tyyppistä ajamista, joka on Virtaselle täysin vieras laji. Erässä oli pari kaatumista ja yksi pyörän sammuttaminen, jotka veivät sekä aikaa että voimia varsinaiselta ajamiselta.

Puiden välissä ajaminen on haastavaa siihen tottumattomalle ja oman haasteensa tuovat myös juuret ja irtokivet. Kaikkien kommellusten jälkeen Virtanen oli maalissa kahdeksas, mikä on yhden sijoituksen verran parempi kuin edellisessä Cross Country-kisassa.

– Kilpailuna tämä oli hyvää ajolisää motocrossiin, vaikka sijoitus onkin totuttua huonompi. Eniten harmitti se, että tässä lähdössä käytettiin motocrossrataa vain kilpailun alussa ja oma vahvuus jäi hyödyntämättä. Varsinaisella motocrossradalla olisi ollut mahdollisuus saada muita kiinni!

Virtanen toivoo kuitenkin pääsevänsä juonesta paremmin jyvälle, sillä kaudella on jäljellä vielä kahdet CC-kilpailut, joista Miehikkälän kilpailut seuraavat 22. elokuuta.

Varsinaiset oman lajin kilpailut eli motocrossin Naisten Liiga ajetaan Rovaniemellä 4. heinäkuuta.

Tiimin toisen kilpailijan, eli Pasi Virtasen Cross Country sujui paremmin. Tähän syynä varmaankin, että on lapsena ajellut paljon metsässä oman perheensä kanssa ihan vain huvikseen. Lieneekö ennen vanhaan ollut paremmat mahdollisuudet kurvailla metsissä.

Pasi Virtanen ajoi V50-luokkaa eli 50-vuotiaiden veteraanien sarjaa. Samassa lähdössä oli myös U20- ja B-luokat.

Lähdössä oli vielä enemmän kuljettajia, mutta ratakin oli pidempi ja siinä käytettiin joka kierroksella myös motocrossrataa. Tämä tietysti helpotti ajamista. Kestoltaan tämä lähtö oli kaksi tuntia ja sisälsi samoin yhden pakollisen pysähdyksen.

Lähdössä oli heti lähtösuoralla ensimmäinen kasa eli useita kuljettajia kaatuneena ja myös lähdön jälkeen ylämäessä toinen kasa, joihin molempiin piti osallistua.

Vaikka Virtanen sammutteli pyörää useamman kerran erän aikana, nousi kuitenkin melko pian oman luokkansa toiseksi ja piti tätä paikkaa myös hyvin suurimman osan erästä.

Viimeisellä parilla kierroksella tuli vatsakramppeja ja joutui viimeisellä kierroksella antamaan periksi takaa tulevalle kuljettajalle ja oli maalissa siis kolmantena. Tällä kertaa parempi onnistuminen veteraanille.

Koska kumpikaan tiimin kuljettajista ei ole innostunut endurosta, tämä on hyvä välimuoto enduron ja motocrossin väliltä. Pitkäkestoisena lajina myös hyvää ajoharjoittelua. Radat myös sellaisia, joita tulee harvemmin ajettua, joten siitä tulee lisää vaihtelua.

Seuraavat kilpailut Pasi Virtasella on Karkkilassa 25. heinäkuuta. Silloin on motocrossin Suomen cup lähtö veteraaneilla (V45-luokka). 

Uusin numero