Virtanen taistelee motocrossin naisten liigan hopeasta

MM-sarjassakin kilpailevan Virtasen osalta alku näytti huolestuttavalta Imatralla.

Virtanen otti huonon huonon lähdön ensimmäiseen erään. Hän nousi kuitenkin nopeasti kolmanneksi ja oli katsomassa ohituspaikkaa kakkosesta.

– Etupyörä kuitenkin haukkasi alta ja kaaduin pehmeään hiekkaan. Jalka vielä vääntyi alle, joten jouduin rimpuilemaan jonkin aikaa päästäkseni pois alta. Kun vihdoin pääsin liikkeelle olin yhdestoista. Sieltä sitten vauhdilla nousua tekemään ja viimeisellä kierroksella olin noussut jo viidenneksi häviten neljännelle vajaan sekunnin, Virtanen kertoo tiiminsä tiedotteessa.

Liigan voittaja ratkesi samalla. Erän ykkönen Mertsalmi oli tämän kauden naisten Liigan totaalivoittaja.

Virtanen säilyi edelleen kakkosena tasapistein Nummelan kanssa. Ennen Imatran avauserää eroa oli Virtasen hyväksi neljä pistettä.

Virtanen kertoo asian ottaneen sen verran paljon ”päähän”, että seuraavaan erään lähtiessä hän oli heti puomin pudottua nopein ja johtikin puoli kierrosta.

– Sain myös lähdöstä Holeshot-palkinnon. Se annetaan erän nopeimmalle lähtijälle, joka on ensimmäisenä lähtömutkassa. Se oli minulle neljäs tällä kaudella.

Maalissa Virtanen oli lopulta toinen. Hän on ennen kauden viimeistä, Vantaalla 6. syyskuuta ajettavaa kisaa kaksi pistettä Nummelaa edellä. Hopean kohtalo ratkaistaan Vantaalla tämän kaksikon välillä, sillä muilla ei ole enää asiaa tuohon taisteluun.
 

Uusin numero