Virtanen ja Pulkkinen viivalla viikonlopun KTM RC Cupin maailman finaalissa

KTM RC CUP World Finals kerää yhteen sarjakärjen kaikista RC Cupia ajettavista maista; Saksa, Hollanti, Meksiko, Yhdysvallat, Iso-Britannia ja uusimpien joukossa Suomi. Mukana on kova nippu kuskeja kaikista mainituista maista, ja viivalla nähdäänkin tämän hetken tiedon mukaan kaikkiaan 32 kuskia. Suomesta mukaan starttaa kaksi nuorta lupausta, kotimaan sarjan voittanut ja KTM:ltä sarjan voitosta Silvestonen kisamatkan kuitannut Vili Virtanen seuranaan Red Bull Rookies Cupia ajava Patrik Pulkkinen.
 
Tapahtuma järjestetään British Superbikes -osakilpailun yhteydessä, mikä tarkoittaa että tapahtuma on erittäin mittava. Ensi kertaa Silverstoneen matkaava Vili Virtanen kertookin, että odottaa näkevänsä sekä varikoilla ja katsomossa varsin erilaista tunnelmaa kuin kotimaan sarjan kilpailuissa.

– Mukava mennä ajamaan vähän tasokkaampaan seuraan ja isommalle radalle. Varikolla on varmasti aika eri meininki kuin Suomessa, on mukava mennä katsomaan vähän ison maailman kuvioita.
 
 Tiheämmin ulkomailla ja kerran Silverstonessakin kilpaillut Patrik Pulkkinen kertoo myös lähtevänsä maailman finaaliin hyvissä tunnelmissa ja kiinnostuneena.

– Kyllä mulla on hyvä fiilis lähteä, siellä näkee millaista vauhtia muiden maiden kärkikuskit menee. Silverstonessa olen kerran aiemmin käynyt, Red Bull Rookies Cupin osakilpailu järjestettiin siellä reilu kuukausi sitten. Rata on tosi pomppuinen ja nopeudeltaan vaihteleva, mutta tykkäsin radasta kyllä, Pulkkinen kertoo.
 
Helsingin lentokentältä tavoitetut nuorukaiset starttaavat Silverstonen urakan perjantaina vapailla harjoituksilla ja jatkavat lauantaina aika-ajolla ja ensimmäisellä kisalla. Maailman finaali päättyy sunnuntaina toiseen kisaan, jonka jälkeen parhaat kuljettajat palkitaan mittavin palkinnoin: Voittajaksi selvinnyt saa uuden RC 390 Cup -kilpurin omakseen, toiseksi ja kolmanneksi tulleet saavat kilpurin käyttöönsä ensi kaudeksi. Lisäksi ensimmäiseksi ja toiseksi tulleet saavat valmennuspäivän Ajo Motorsportin kuljettajilta Miguel Oliveiralta ja Brad Binderiltä.
 
Tulokset ja lisätiedot: http://www.ktmrccup.com/int/rc-world-cup-final/
Seuraa livenä: https://twitter.com/KTM_RCCup

Uusin numero