Vintage Riders Day Alastarolla

Eräs kauden kohokohdista ajetaan heinäkuun 22. päivä Alastaron moottoriradalla. Vintage Riders Dayssä vanhat kilpamoottoripyörät ja –kuljettajat esittelevät menneiden vuosien meininkiä ajotapahtuman merkeissä. Tapahtuman takaa löytyvät Harri Rintamäki ja Esko Kuparinen.
 
– Alun perin ajatus tuli Eskolta. Kun mietimme asiaa yhdessä, olimme varmoja, että tämän kaltaiselle tapahtumalle on varma tilaus., Rintamäki kertoo.
 
Radalle pääsee kello 12 ja ajoaikaa on viiteen saakka. Mukaan on tällä hetkellä ilmoittautunut noin 80 kuljettajaa, joista 20 on vanhoja Suomen mestareita.
 
– Jukka Petäjä, Matti Salonen, Seppo Rossi, Timo Pohjola, Ilkka Jaakkola, Harri Kallio, Erkki Siukola, Juha Berner ja niin edelleen, Rintamäki listaa.
 
– Päätimme kelpuuttaa mukaan joko kilvanajotaustalla olevat tai vanhan kilpapyörän omistajat. Vaikkakaan kysymyksessä ei ole kilpa-ajo, uskomme vauhtien nousevan niin koviksi, ettei noviiseja valitettavasti voi ottaa mukaan, kertoo Rintamäki.
 
Rata-ajan päätyttyä vanhat kilpakumppanit siirtyvät ravintola Paddockin illallispöydän ääreen ja saunomaan.
 
– Toivomme, että voisimme viettää vanhan kunnon ajan tyylisen varikkoillan ja varikolla yöpyminen on enemmän kuin toivottavaa, kertoo Rintamäki.
 
Kalustosta paikalla on viisi Hondan 500-kuutioista ,joita on mahdollisuus ajaa, jos ei ole enää omaa pyörää. Lisäksi Kuparinen tuo oman arsenaalinsa paikalle, mukana on ainakin Superbike-BMW, Honda RS 500, ex-tehdas Rothmans Honda VFR 750 ja Malagutin 125-kuutioinen tehdaskilpuri. Sivuvaunujakaan ei ole unohdettu, Markku Artiola tulee tarjoamaan pientä korvausta vastaan uskalikoille purkkiorjan kyytiä.
 
Paikalla pidetään pyörien katsastus ja ohjaajakokous, jotta varmistetaan turvalliset olosuhteet. Japsistarat tuovat mukaan omaa organisaatiotaan auttamaan tapahtumajärjestelyissä.
 
– Vakaa uskomuksemme on että paikalla on ajajia enemmän kuin SM-osakilpailuissa. Koska tapahtuma on katsojille maksuton, saatamme tehdä myös yleisöennätyksen, Rintamäki toteaa.  
 
Pentti Korhonen ja Martti Pesonen ovat lahjoittaneet tapahtumaan omilla nimillään varustetut kiertopalkinnot ja Rintamäen mukaan myös Jarno Saarisen kiertopalkinto saattaa olla jaossa. Myös Japsistarat ovat lahjoittaneet tapahtumaan palkintoja.  
 
– Vaikka kyseessä ei ole kilpailu, on tarjolla mahtavat palkinnot, jollaisen saattaa saada yllättävästäkin syystä! Naurahtaa Rintamäki.
Tämän vuoden tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä Espanjan CEV-sarjassa kilpailevalle Eeki Kupariselle. Jos perinne jatkuu seuraavana vuonna kohteena on joku toinen nuori lupaava kilpailija.
 
Maarit ja Esko Kuparinen sekä Harri Rintamäki toivottavat kaikki kynnelle kykenevät tervetulleiksi Alastarolle keskiviikkona 22.07. Kello 12.00 alkaen. Lisätietoja antaa Harri puhelimitse numerosta 041 583 2650 tai sähköpostitse osoitteesta vinroadracefin@gmail.com.
 
 

Uusin numero