Ville Valtonen tuplavoittoon Motoparkissa

Ville Valtonen
Ville Valtonen vei lauantain tapaan Superbike-luokan voiton myös sunnuntaina Motoparkin radalla. Valtosen tuplavoittoa edelsi kuitenkin Peter Palorannan hieno ajosuoritus Superstock 600 –luokan kisassa.

Sunnuntain SM-luokista Superstock 600 vaikutti alkuun lauantain toistolta. Vertti Takala rutisti kisan alkuvaiheessa ohi Felix Nässistä letkan keulille ja kaksikko näytti jälleen karkaavan muilta. Kovaa vauhtia ylläpitänyt Takala lipesi kuitenkin rajusti nurin vain muutaman kierroksen jälkeen. Mies itse selvisi hurjasta kaatimisesta vammoitta mutta pyörä kärsi melkoiset vauriot.

Felix Nässi siirtyi kärkeen ja sai kantaansa Peter Palorannan. Tässä järjestyksessä mentiin kisan toiseksi viimeiselle kierrokselle asti. Sitten Paloranta iski, meni ohitse ja piti paikkansa ruutulipulle asti. Lähdön kolmanneksi ajoi Aki Valkila.

Peter Paloranta
Palorannan suorituksen arvoa nostaa se, että häneltä ei moista venymistä ehkä osattu odottaa. Kokenut Paloranta on kuulunut kansalliseen kärkeen kauan mutta varmaotteista kuljettajaa on harvemmin palkintokorokkeella nähty.

Peter Paloranta totesi ennen kauden alkua ajajayhdistyksen Kausioppaassa, että tähän kauteen hän on valmistautunut paremmin ja kovemmin kuin koskaan. Esimakua miehen uudesta otteesta saatiin jo avauskisan aika-ajoissa ja nyt kauden toinen osakilpailu toi sijat kolme ja yksi. Hienoa nähdä tällainen panostus ja sen tulos kokeneelta kilpa-ajajalta.

Toinen SM-luokka oli Superbike, jonka voittoon ajoi lauantai tapaan ylivoimaisella otteella Ville Valtonen. Kakkossijan ajoi niinkikään launtain tapaan Mika Hautala, joka hänkin ajaa nousujohteista kautta. Lauantain kolmonen ja hallitseva Suomen mestari Jani Rättö lipsautti nurin kisan puolivälin jälkeen mutta pystyi jatkamaan maaliin asti ja nappaamaan talteen tukun arvokkaita SM-pisteitä. Hautalan jälkeen sunnuntain kolmanneksi ajoi Jan Kopponen.

Suomen Cup –luokissa Superstock 600 B –luokan voiton vei Jani Kinnunen. Superbike B:n ykkönen oli sekä lauantaina että sunnuntaina Osmo Räisänen. Sivuvaunuissa viikonloppu päättyi myös tuplavoittoon, kun pari Markku Artiola / Kasper Arokivi ohitti ruutulipun ykkösenä. MiniGP:n voittoon ajoi lauantain kakkonen Rico Salmela ja lauantaina voittanut Arttu Matikainen oli toinen.

Päivän kaikkien luokkien täydelliset tulokset löytyvät osoitteesta www.race-monitor.com/Results/Race/70028

Road Racingin SM-sarja jatkuu 20.-22.7. Kemoran radalla Vetelissä.

Uusin numero