Viljami Lappi antaa hyviä näyttöjä Ruotsin liigassa

Joukkueen muille kuljettajille oli tullut esteitä, joten Lappi piti Hagforsin mainetta yllä radalla yksinään. Tämä ei nuorta miestä juurikaan haitannut, kilpailussa hän ajoi toiseksi parhaat henkilökohtaiset pisteet, kaikkiaan 13. Kokonaistuloksissa Lappi ajoi joukkueensa sijalle neljä.

– Meidän joukkue jäi tällä kertaa minun varaan, pojilla oli sairastumisia ja konfirmaatiojuhlia. Rata oli kyllä todella erikoinen, lyhyet suorat ja loivat kaarteet. Ensimmäinen erä alkoi erävoitolla, vaikkei alla ollut edes harjoituksia radalla, Lappi kertaa.

– Toinen erä tuotti toisen sijan EM-mestari Philip Hellström-Bangsin perässä. Vauhtia oli hyvin, pitoa olisi saanut olla enemmän. Kolmannesta erästä taskuun tuli myös kaksi pistettä. Neljäs erä tuotti voiton, pitoakin alkoi löytyä. Viides ja kilpailun viimeinen erä tuotti myös erävoiton, ja se nosti joukkueeni neljännelle sijalle. Vauhti on nyt kohdallaan, ajo paranee koko ajan ja kokemusta karttuu, Lappi iloitsi.

Seuraavaksi suomalaisella on vuorossa 250-kuutioisten PM-finaali, joka ajetaan 26.5. Målilan radalla. Lappi ajoi ensimmäisen liigakisan viikko sitten samalla radalla, joten paikka on tuttu ja hyviä suorituksia voidaan toivoa hienojen alkukauden näyttöjen perusteella.

Teksti: Timo Eronen

Uusin numero