Viljam Lappi Speedwayn 250-kuutioisten MM-finaaliin

Keskiviikkona ajettiin Puolan Gdanskissa semifinaalit, joista pääsi molemmista seitsemän parasta jatkoon ja lisäksi kahdelle myönnettäisiin villin kortin paikka varsinaiseen finaaliin. Viljam Lappi kisasi jälkimmäisessä semifinaalissa, joka ajettiin heti ensimmäisen semifinaalin jälkeisen radankunnostus taon jälkeen.

– Tänään tuli pisteet 1, 2, 1, 3, 2. Ensimmäisessä erässä en ihan kerennyt startista ja tulos oli yksi piste. Neljäs erä oli huippu kilvanajoa Iso-Britannian Leon Flintin kanssa ja voitto siitä tuli tärkeään paikkaan, Lappi kommentoi semifinaalia.

– Todella hyvä rata kävi minun ajotyyliin ja vauhti oli hyvää. Harmittavasti suora jatkopaikka jäi pisteen päähän, mutta toinen villi kortti osui minulle ja matka jatkuu kohti Torunia, Lappi jatkoi.

Perjantaina ajettiin 250 cc -luokan MM-finaali Torunin huippuhienolla stadionilla, jossa kisasi 16 parasta nuorta, joukossa suomalaisten ainoana edustajana Lappi.

Finaalin ensimmäisessä erässä nuorukainen otti maagisen startin, johtopaikka pitikin kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta Lapin sisälinja ei riittänyt pitämään kahta muuta takana, joten tuloksena oli avauspiste.

Kaksi seuraavaa erää Lapilta menivät kokemuksen hakemisen tiliin, hänen pistesaldonsa ei kasvanut. Kahdesta viimeisimmästä erästä Lappi ajoi pisteen erästä, loppupisteiden näyttäessä kolmea ja loppusijoitus oli tällä kertaa 15:s.

– Ihan ei ollut lempirata, hyvä reissu joka tapauksessa. Tuli kolme pistettä, nyt ei vaan pystynyt parempaan. Näin tällä kertaa. Isot kiitokset isälleni ja Tero Hatvalle, jotka toimivat mekaanikkoina, Lappi kommentoi heti finaalin päätyttyä.

1st Ben Ernst DMSB Saksa 18
2nd Mateusz Bartkowiak PZM Puola 14
3rd Philip Hellström-Bängs SVEMO Ruotsi 16
4th Keynan Rew MA Australia 15
5th Karol Zupinski PZM Puola 13
6th Jacob Hook MA Australia 11
7th Jordan Palin ACU Iso Britannia 9
8th Liam May MA Australia 7
9th Esben Hjerrild DMU Tanska 6
10th Noel Wahlqvist SVEMO Ruotsi 6
11th Leon Flint ACU Iso Britannia 6
12th Rasmus Pedersen DMU Tanska 5
13th Lukas Wegner DMSB Saksa 3
14th Andreas Christensen DMU Tanska 3
15th Viljam Lappi SML Suomi 3
16th Espen Sola NMF Norja 1
17th Filip Nizgorski PZM Puola 1
18th Markus Maximum Lill EMF Eesti 

Uusin numero