Viiperin kausi Superstock 600 -luokassa päättyi ennen aikojaan

Miika Viiperin kausi meni pilalle harjoitusten kaatumisen takia. Kuva: Toni Miettinen.

Ratamoottoripyöräilijä Miika Viiperin Superstock 600 -kauden suunnitelmat ottivat takapakkia harmittoman tuntuisen kaatumisen takia ennen Alastaron kilpailuviikonloppua.

Viiperi ajoi kuitenkin ennen kisaviikonloppua treeniä, jonka jälkeen kävi suuren painin itsensä kanssa ja päätti olla osallistumatta kilpailuun puolikuntoisena.

– Vasemmalle kääntyvissä mutkissa oli suuria hankaluuksia käden kestävyyden ja yleisen kivunsiedon kannalta. Tätä punnittiin pitkälle yöhön, kunnes todettiin, että sekä oman että muiden turvallisuuden takia, jätän Alastaron kisan ajamatta ja keskityn Motoparkkiin täysillä, Viiperi kertoo.

Menneellä viikolla mies kuitenkin sai lääkäriltä tiukan kiellon olla ajamatta moottoripyörää siihen asti, kunnes vammat ovat parantuneet.

– Juu, no ortopedihän kaiken hauskanpidon tässä kielsi. Mietin pitkään sellaista vaihtoehtoa, että jos siitä vain ei välittäisi, mutta valitettavati tästä ei palkkaa saa ja kuitenkin oma terveys on pakko pitää etusijalla, vaikka ajohalut olisivat suunnattomat.

– Ilmeisesti tässä ovat kyseessä sellaiset asiat, jotka saattaisivat vaarantaa myös seuraavan kauden, mikäli uudelleen kävisin nenälläni. Se mahdollisuus on erittäin suuri Motoparkissa, jossa kierretään rataa vastapäivään.

Viiperi on kiitollinen saamastaan tuesta ja katsoo jo tiukasti ensi vuoteen.

– Kiitän sydämeni pohjasta tukijoitana tästä kaudesta. Tämä kausi on ollut osin erittäinkin haasteellinen ja sai tämän loukkaantumisen takia todella ikävän päätöksen. Kolikon kääntöpuolella on kuitenkin se, että jokaisessa kisassa olen onnistunut pääsemään tavoitteisiini huolimatta muutamasta huonommasta startista. Tulevalle kaudelle jäi nälkää todella paljon, koska ajaminen polttelee takaraivossa koko ajan. Uskoisin, että olkapää on kunnossa jääratakauteen siirryttäessä ja silloin pärähtää taas.

Kauden päätösosakilpailut ajetaan tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa.

Teksti: Jani Vaahtera.

Uusin numero