VII kansainvälinen St.Petersburg Harley Days – 90 000 motoristia Pietarissa


Elokuun 2.-5. järjestettiin 7. kansainvälinen St.Petersburg Harley Days -festivaali, johon osallistui 90 000 motoristia yli 30 maasta.

Harley Days Pietari vietettiin Pietarin ydinkeskustassa, Nevski Prospektin kupeessa. Festivaaliin oli perinteisesti vapaa pääsy. Perinteiseen Harley Days -paraatiin osallistui huikeat 4000 motoristia. Tänä vuonna paraati oli saanut uuden reitin ja se kulki mm. uusia siltoja pitkin ohi MM-jalkapallostadionin. Paraati ei ollut pelkästään Harrikoille, vaan mukaan pääsi kaiken merkkisillä moottoripyörillä. Paraatissa ja  tapahtuma-alueella näkyi myös Suomen lippuja ja suomalaisia vieraita. 

Festivaalivieraita oli saapunut Alankomaista, Bahrainista, Belgiasta, Bulgariasta, Englannista, Espanjasta, Etelä-Afrikasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Kiinasta, Latviasta, Liettuasta, Luxemburgista, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta, Saudi-Arabiasta, Suomesta, Sveitsistä, Tšekistä, Uzbekistanista, Valko-Venäjältä, Virosta ja Yhdysvalloista. Egyptin, Kambodžan, Kyproksen, Maltan, Palestiinan ja Turkin vieraat olivat ensimmäistä kertaa festivaaleilla.

Livemusiikkia oli tarjolla runsaasti. Esiintyjäkaartissa oli edustettuna myös Suomi, Black Devils on pääasiassa Hurriganesin biisejä soittava yhtye Etelä-Karjalasta. Hurriganes Show keräsi Ostrovskin aukiolle, Nevskin pääkadun varrelle tuhansia kuulijoita.

Festivaalialueella oli koko perheelle nähtävää ja koettavaa. Mitsubishi Pajero maastoautoilla sai kokeilla ajokortinomaavat varta vasten rakennettua Offroad-rataa, Harley Davidsoneilla Stunt ajoesityksiä, tankotanssiesityksiä, erilaisia kilpailuja kuten tatuointi ja kypäränmaalaus. Lisäksi lapsille oli omat alueet; liikennekoulu, ammuntaa, moposimulaattorit, minicrossilla keulimista ja ilmaista hattaraa.
Festivaalialueella sai vieraat ihastella erikoisia ja kauniita moottoripyöriä, mukavan leppoisan tunnelman kera, silmänruokaa unohtamatta miehille sekä naisille.
Tapahtuman järjestelyt toimivat hyvin ja suomalaisilta saaduista palautteista yksikään ei ollut negatiivista vaan posiviitista ja moni ensikertalainen hämmästeli miten hyvin kaikki toimi ja miten rento ja ystävällinen ilmapiiri oli.

Harley Days Pietari jälleen 1.-4.8.2019

Uusin numero