Vihdoinkin! – Ducati palasi voittajaksi kuninkuusluokassa

Kaikki tiesivät, myös Itävallan GP:tä seuraamassa ollut Stoner, että huippunopea Red Bull Ring on nimenomaan se estradi, jossa Ducatilla on kenties tämän kauden parhaat saumat palata voittokantaan.

Ducati tarttui tomerasti tilaisuuteensa, eikä jättänyt mitään sattuman varaan, vaan otti omansa tuplana, kun Iannonen tallikaveri Andrea Dovizioso ajoi toiseksi 0,938 sekuntia voittajan takana. Voitto oli Iannonelle samalla MotoGP-luokan uran ensimmäinen.

Yamaha-kaksikko Valentino Rossi-Jorge Lorenzo kävi oman kapinansa kolmossijasta jo hyvissä ajoin karkuteille karauttaneen kärkiduon takana. Se vääntö päättyi voittajasta 3,389 sekuntia jääneen Lorenzon eduksi reilulla neljällä kymmenyksellä.

Hondan Marc Marquez päätyi viidenneksi 11,813 sekuntia Iannonesta. Lauantaina rajusti kaatunut ja olkapäätään telonnut Marquez ajoi kisan sinnikkäästi ilman kipulääkitystä. Marquez johtaa sarjaa edelleen 43 pisteen erolla Lorenzoon. Rossi on kolmantena 57 pistettä Marquezin takana.

Päivän ehdoton sankari oli kuitenkin rengasvalinnassa tietoisen riskin ottanut ja siinä täydellisesti onnistunut Andrea ”The Maniac” Iannone.

– Uskomaton tunne! Vaikea pukea tätä voittoa sanoiksi, sillä tunteet ovat nyt niin pinnassa, puuskutti ensi kaudella Suzukille siirtyvä Iannone.

Dovizioso jatkaa kaksi seuraavaa kautta Ducatilla, jonne hän saa uudeksi tallikaverikseen Lorenzon.

– Olen hyvin pettynyt, että en pystynyt saavuttamaan voittoa. Andrean renkaissa oli yksinkertaisesti parempi pito. Mutta tämä on kuitenkin hieno päivä Ducatille ja se on nyt sittenkin kaikkein tärkeintä, pudotteli Dovizioso.

Kausi jatkuu viikon kuluttua kuljettajien pitämällä Brnon radalla Tshekissä.

Uusin numero