Vierumäki Grand National: Tavoitteena 1000 kuljettajaa

Vesivehmaan lentokentällä ajetaan jo toisen kerran peräkkäin vuoden suurin moottoripyöräkilpailu, kun Vierumäki Grand National –kaasutellaan toukokuun 11. ja 12. päivä. Viime vuonna kilpailu keräsi lähtöviivalla lähes 900 kuljettajaa ja järjestäjien tavoite on tänä vuonna pyrkiä rikkomaan 1000 kuljettajan raja osallistujamäärissä. Tuon tavoitteen saavuttaminen onkin jo hyvässä vauhdissa, sillä kuukauden kuluttua ajettavaan kilpailuun on ilmoittautunut jo yli 250 kuljettajaa.
 
Tänä vuonna Vierumäki Grand National on osana myös neljän kilpailun Cross Country –kilpailujen EM-sarjaa. Sarjan muut kilpailut ajetaan toukokuun lopussa Slovakiassa ja lokakuussa Latviassa sekä Ruotsissa. EM-pisteiden lisäksi eliittiluokissa on jaossa myös 2800 euron palkintorahapotti.

– Vaikka tänä vuonna meillä on EM-arvo kisalla ja eliitti-luokissa myös rahapalkintoja, niin pääasiassa kilpailu tehdään harrastajille. Tavoitteemme on tehdä kilpailusta perinteinen tapahtuma kaikille moottoripyöräharrastajille ja olisikin mukava nähdä heidät isolla joukolla mukana kisassa.
 
Kilpailun reitti noudattelee viime vuoden kaavaa, eli lentokentän ympäristössä kiertää vauhdikas noin 20 kilometrin lenkki. Maasto Vesivehmaalla on hiekkapohjaista, joten myöhään venynyt kevät on tehnyt sille pelkästään hyvää. Reitti on pyritty viime vuodesta myös kehittämään kokemuksien perusteella ja mikäli aurinko kuivattaa reitin pölyäväksi, on paikalle järjestetty myös kastelumahdollisuus.
 
Kisa käyntiin perjantaina
 
Kisatouhut käynnistyvät VGN:ssä jo perjantaina, jolloin radalla nähdään kuusi starttia. Päivän tuolloin aloittavat kisan nuorimmat kuljettajat, jotka starttaavat reitille 50-kuutioisella pyörillä. Heidän perään radalla nähdään 65-kuutioiset kuljettajat, ennen kuin pykälää vanhemmat junior-kuljettajat starttaavat 85-kuutioisilla pyörällä omaan kilpailuunsa. Perjantain aikana ajetaan myös sähköpyörien ja classic-pyörien.
 
Perjantain aikataulu:
 
10:00 Kultakypärä 50cc
11:00 Kultakypärä 65cc
12:00 Sähkö 1. erä
12:45 Juniorit
15:00 Sähkö 2. erä
15:30 Classic
 
Lisätietoa perjantain kilpailusta:
http://nordicsportevent.fi/vierumaki-grand-national/regler-villkor-vgn/#toggle-id-1
 
Lauantaina vuorossa on sitten kaksi kolmen tunnin starttia. Aamupäivällä lähtöviivalle asettuvat porrastetusti kaikki Harraste –luokkien kuljettaja ja tästä lähdöstä onkin odotettavissa viikonlopun suurin. Iltapäivällä puolestaan matkaan lähtevät naisten ja miesten eliittiluokat, sekä U23- ja V40-eliittiluokat.
 
Lauantain aikataulu:
 
09:00 Harraste 15 – 29 & Harraste 50 – 59
09:05 Harraste 30 – 39 & Harraste 40 – 49
09:10 Harraste naiset & Harraste 60
12.30 Eliitti miehet & Eliitti naiset
12.40 Eliitti V40 & Junior U23
Lisätietoa lauantain kilpailusta:
http://nordicsportevent.fi/vierumaki-grand-national/regler-villkor-vgn/#toggle-id-2

Ilmoittautuminen

Kilpailun virallinen ilmoittautuminen päättyy 27.4. Siihen mennessä ilmoittautuneiden kuljettajien lähtöjärjestys muodostuu viime vuoden sijoituksen perusteella ja jos kuljettaja ei ole osallistunut viime vuoden kilpailuun, muodostuu lähtöjärjestys ilmoittautumisjärjestyksestä.  Tuohon päivään mennessä ilmoittautuneet saavat myös erillisen info-postin, jossa on vielä isompi tietopaketti kisasta. Samoin tuohon päivään mennessä ilmoittautuneet kuljettajat ehtivät vielä tilaamaan kilpailun yhteistyökumppanilta 24MX:ltä kisan numerotarrasarjan (24MX tiedottaa tarrasarjasta ja sen hinnasta myöhemmin). 

Tämän jälkeen kilpailuun voi ilmoittautua vielä 10.5. asti, mutta tuolloin lähtöpaikka tulee olemaan alkuperäiseen päivään ilmoittautuneiden perässä, eikä kuljettajat ehdi info-paketti, eivätkä ehdi myöskään tilaamaan tarrasarjoja.

Lisätietoa kilpailusta: 

http://nordicsportevent.fi/
 

Uusin numero