Vierailulla Roland Sands Design -custompajalla


RSD eli Roland Sands Design on prätkien customoinnin maailmanmestaruudenkin voittanut paja, jonka luomuksia nähdään niin maailmantähtien talleissa kuin suurissa näyttelyissäkin.

MP Maailma sai ainutlaatuisen tilaisuuden vierailla Kalifornian Los Alamitoksessa sijaitsevalla Roland Sands Design -pajalla. Saman katon alta löytyy sekä pyöränrakennuspaja että myymälä, jossa on tarjolla RSD-tuotemerkin alla customointiosia sekä vaatemallisto. Myymälässä tietysti on esillä oman pajan taidonnäytteinä kokonaisia pyöriä.

Talon henkilökunta päästi meidät myymälän lisäksi myös itse pyhimpään, eli rakennuspajalle. Tietysti sillä ehdolla, että aivan kaikkia kohteita ei saanut kuvata. Silmiinpistävää oli paikkojen siisteys ja lattian puhtaus, ja sama täsmällisyys kuvastui koko toiminnasta. Työn alla oli tulevia näyttelypyöriä ja filmitähtien pyöriä, joita kyllä esiteltiin auliisti kunhan kamerat pidettiin poissa näkyviltä.

Roland Sands Design ei ole erikoistunut minkään tietyn prätkämerkin customointiin, vaikka tietysti kotimaiset merkit Harley-Davidson ja Indian ovat vahvasti esillä. Yhtä hyvin työn alla olevien pyörien rivistössä olivat edustettuina BMW, Yamaha, Ducati ja MV Agusta. Ulkonäön ja tekniikan lisäksi pajalta löytyivät koneet runkoputkien vääntämiseen ja oman customrungot ovat tälle yritykselle arkipäivää.


Rivistä esiin vedettiin nähtäväksi tämä Indian, joka on vuodelta… niin arvaatko miltä vuodelta? Aivan ensimmäisenä ei tullut mieleen, että kyseessä on pakasta vedetty vuoden 2018 Indian Chief, jota on lievästi customoitu.


Mitä aiotaan tehdä vuoroaan odottaneelle Ducati Superleggeralle tai mikä pyöristä on menossa Brad Pittille? Lisää MP Maailman painetussa lehdessä myöhemmin.

Uusin numero