Viemerolle uran ensimmäinen motocrossin Suomen Cup -voitto Tampereella

(kuva: J-P Purtilo)

Tuusulalainen Eelis Viemerö on päässyt erinomaiseen vauhtiin kesän aikana motocrossin Suomen Cup -sarjoissa. Vantaan Moottorikerhon juniori otti ensimmäisen voittonsa 125-kuutioisten pyörien Suomen Cupissa Tampereella lauantaina. Sunnuntaina hän ajoi samalla radalla alle 20-vuotiaiden Suomen Cupissa kolmanneksi.

13-vuotias Viemerö sijoittui 125-kuutioisten pyörien MX125-luokan Suomen Cup -avauksessa 12:ksi toukokuussa. Toisessa osakilpailussa hän oli kuudes kesäkuussa. Nyt lauantaina luokkansa nuorimpiin ajajiin lukeutuva Viemerö täräytti ”piikkiuransa” (125-kuutioiset kaksitahtiset pyörät) ensimmäisen erä- ja osakilpailuvoiton. Fantic-pyörän kuljettaja oli kummankin erän ykkönen Tampereen Kaanaan pehmeällä hiekkaradalla ottaen maksimipisteet.

Sunnuntaina Viemerö ajoi puolestaan alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupin kolmannessa osakilpailussa kolmanneksi, mikä oli hänen kauden paras noteerauksensa. Otto Racing -tiimin ajaja oli kauden avauksessa viides ja toisessa osakilpailussa kuudes. Hän ajoi Tampereella erissä neljänneksi ja kolmanneksi.

Viemerö kilpailee ensimmäistä kauttaan niin sanotuilla aikuisten kokoluokan pyörillä ja MX125- sekä MXJ-luokissa.

– Lauantai oli kokonaisuudessaan tosi hyvä. Olin aika-ajossa toinen, kun hävisin nopeimmalle (Jasper Haavisto) vain 0.015 sekuntia. Erien lähtöni olivat huonoja, mutta pääsin nousemaan sijoituksia hyvin. Ajoin vain omaa ajoani ja esimerkiksi toisessa startissa olin 19:s, mutta löysin linjoja ja ohittelin itseni kärkeen. Ensimmäiset voitot maistuvat todella hyvältä. Tämä oli selkeä parannus kauden alkuun ja edelliseen kisaankin, Viemerö iloitsi.

– Olen tyytyväinen myös sunnuntaihin, vaikka silloinkin lähtöni olivat huonoja. Pääsin silti pujottelemaan kuskeista ohi. Ensimmäisessä startissa olin 20:nnen sijan huonommalla puolella enkä mahtunut toisessakaan kympin sakkiin. 

MX125-luokan lauantaisessa osakilpailussa Viemerön takana toiseksi sijoittui Turun Moottorikerhon Miro Varjonen ja kolmanneksi Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Heikki Vähäpesola.

MXJ-luokan sunnuntaisen osakilpailun voitti Turun Moottorikerhon Hermanni Koskinen ennen Varjosta. Viemerö oli siis kolmas.

Nopein piikkikuski

MXJ-luokan osakilpailussa toiseksi ajanut ja sekä MXJ- että MX125-luokan Suomen Cupia johtava Varjonen jäi lauantaina MX125-luokassa Viemerön taakse toiseksi. Tuolloin kaikki kilpailivat 125-kuutioisilla kaksitahtisilla pyörillä, mutta sunnuntaina osalla kuljettajista oli käytössään 250-kuutioiset nelitahtiset pyörät, kuten Varjosella ja MXJ-osakilpailun voittaneella Koskisella. Viemerö ajaa kaikki kilpailut 125-kuutioisella Fanticilla.

– MXJ:ssä kärki oli vielä suht kaukana, mutta he ajavat pikkunelareilla (250cc 4t) ja minä piikkisellä (125cc 2t). Voitin kuitenkin Varjosen piikkikisassa. Rata ei ollut lauantaina yhtä raskas kuin sunnuntaina, mutta keli oli puolestaan kuumempi, Viemerö kuvaili.

– Kävin ennen Tampereen kisaa ajamassa piikkien EM-osakilpailun Isossa-Britanniassa. Lisäksi viikko sitten olin piikkien Viron mestaruussarjan osakilpailussa kolmas. Olen myös käynyt ajamassa uuden valmentajani kanssa. Kaikki nämä ovat tuoneet kovuutta ja vauhtia ajamiseeni. Lisäksi ajan vasta ensimmäistä kauttani piikillä, joten opin ja kehityn koko ajan.

Viemerö on MX125-luokan Suomen Cupissa kolmantena, kun edessä on vielä kolme osakilpailua. Varjonen siis johtaa sarjaa, missä Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatie on toisena.

MXJ-luokan Suomen Cupissa Viemerö on kolmantena. Varjonen johtaa tätäkin luokkaa ennen Koskista.

MX125- ja MXJ-luokkien Suomen Cupit jatkuvat Orimattilassa 31. heinäkuuta-1.elokuuta.

Tulokset

SML SM-motocross, osakilpailu 3/6, Tampere la-su 17.-18.7.2021

MXJ

1. Hermanni Koskinen, TMK, Yamaha, 47p.

2. Miro Varjonen, TMK, Husqvarna, 47p.

3. Eelis Viemerö, VMK, Fantic, 38p.

4. Heikki Vähäpesola, ASMP, KTM, 31p.

5. Aapo Lukkarinen, SjMK, Husqvarna, 30p.

MXJ Suomen Cup -pistetilanne 3/6

1. Miro Varjonen TMK, Husqvarna, 135p.

2. Hermanni Koskinen TMK, Yamaha, 119p.

3. Eelis Viemerö VMK, Fantic, 102p.

4. Aapo Lukkarinen SjMK, Husqvarna, 87p.

5. Viljo Hälvä IMK, KTM, 83p.

MX125

1. Eelis Viemerö, VMK, Fantic, 50 pistettä

2. Miro Varjonen, TMK, Husqvarna, 42p.

3. Heikki Vähäpesola, ASMP, KTM, 42p.

4. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 32p.

5. Eero Peippo, SiMK, Husqvarna, 31p.

MX125 Suomen Cup -pistetilanne 3/6

1. Miro Varjonen, TMK, Husqvarna, 115p.

2. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 108p.

3. Eelis Viemerö, VMK, Fantic, 102p.

4. Heikki Vähäpesola, ASMP, KTM, 87p.

5. Eliel Lehtinen, HeMK, KTM, 84p.

Kaikki tulokset

Sarjataulukot

SML SM-motocross 2021

22.-23.5.2021 Karkkila

12.-13.6. Siilinjärvi

17.-18.7. Tampere

31.7.-1.8. Orimattila

14.-15.8. Alavus

4.-5.9. Vantaa

Kerhojoukkueet 18.-19.9. Hyvinkää

Teksti: Eelis Viemerön tiedotus

Uusin numero