Viekö Rossi Burgessin mukanaan Ducatille?

Ilmaan jäi silti edelleen muutama merkittävä kysymysmerkki, joita Yamahalle käsin kirjoitetun jäähyväiskirjeen jättänyt Rossi ei pystynyt itse valaisemaan. Ymmärrettävästi, sillä Rossin suu pysyy tässä vaiheessa visusti supussa Ducatin osalta voimassaolevan Yamaha-sopimuksen velvoittamana.
Myös rahallisesti massiivisen – kiitos Bonomin perheen – sopimuksen seuraava suuri sivujuonne tulee tässä: viekö Rossi legendaarisen ja pitkäaikaisen pääinsinöörinsä, australialaisen Jeremy ”Jerry” Burgessin mukanaan Ducatille?

Varikkohuhut ovat olleet siirtämässä Burgessia muutenkin jo isoja värväyksiä tehneelle Hondalle. Sympaattisella aussivelholla olisi tosin takuuvarmasti käyttöä Ducatilla, sillä Rossin ensi kauden työnkuvaan kuuluu oleellisesti uuden 1000-kuutioisen pyörän kehittäminen vuodeksi 2012.
– Tähän on liian aikaista ottaa kantaa, sillä viimeistelimme Rossinkin sopimuksen vasta pari päivää sitten. Jätämme Burgessin tilanteen pitkälti Valentinon päätettäväksi, muotoilee Ducatin toimitusjohtaja Gabriele del Torchio.

Yamahalla ei ole varaa olla Rossin tiellä Valenciassa

Rossi testaa nykyisen työnantajansa pyörää tänään Brnon radalla, mutta vuoden 2011 palikat pidetään visusti ”Tohtorin” tavoittamattomissa. Ensi kauden Yamaha M1:n maistiaiset sallitaan Tshekin maaperällä tässä tapauksessa luonnollisesti vain Jorge Lorenzolle ja hänen tulevalle tallikaverilleen Ben Spiesille.
Kuninkuusluokan kuljettajat pääsevät testaamaan Brnon jälkeen seuraavan kerran vasta marraskuussa Valenciassa sen jälkeen, kun kausi on kietaistu pakettiin samalla estradilla. Halutessaan Yamaha voisi pitää Rossin poissa Ducatin puikoista Ricardo Tormo-radalla vedoten vuoden loppuun asti ulottuvaan sopimukseen.
Tuohon vetoon ei Yamahalla ole kuitenkaan yksinkertaisesti varaa imagosyistäkään, sillä siinä tapauksessa lokaa lapioitaisiin sen niskaan urakalla – varsinkin, kun kyse on megatähti Rossista.
– Päätös Rossin ensimmäisestä Ducati-testistä Valenciassa ei ole meidän käsissämme. Se on Yamahan. Voin vain sanoa, että me puolestamme vapautamme Hondalle siirtyvän Casey Stonerin testaamaan uutta pyöräänsä Valenciassa. Odotan, että he (Yamaha) toimivat samoin meidän osaltamme, toteaa Del Torchio.

Uusin numero