Video: Victory Pikes Peakiin

Pike’s Peak International Hil Climb, eli tuttavallisemmin “Race to the clouds” on Indianapolis 500:n jälkeen Yhdysvaltojen toiseksi vanhin moottoriurheilukilpailu. Tätä maailmankuulua mäkikilpailua ajettu vuodesta 1916 alkaen. Kilpailu käydään 12,42 mailia (19,99 km) pitkällä radalla, jossa nousua on huimat 1440 metriä, keskimääräisen nousun ollessa 7 %. Mutkia matkalle mahtuu peräti 156 kappaletta.
 
Victoryn kilpailuun osallistuva prototyyppipyörä onkin nimetty osuvasti Project 156:ksi. Project 156 -kisapyörä on käsityönä tehty RR-pyörä, jota vauhdittaa Victoryn Minnesotassa sijaitsevalla suunnittelu ja kehitysosastolla kehitetty täysin uusi vesijäähdytteinen moottori. Moottorin sanotaan edustavan Victoryn tulevien tuotantomoottoreiden voimaa ja suorituskykyä.
 
Kilpailupyörän rungon on suunnitellut puolestaan Roland Sands Design.

– Tämä on todellakin aito amerikkalainen voimannäyttö, kertoo Roland Sands.

– Race to the Clouds on yksi kaikkein legendaarisimmista kilpailuista ja olemme enemmän kuin ylpeitä saadessamme tukea Victoryä tässä kilpailussa. Olemme suunnitelleet lukemattomia custom-pyöriä, mutta täysverisen kisapyörän suunnittelu oli projekti, jonka tulemme muistamaan vielä pitkään.
 
Project 156 -pyörää kisassa kuljettaa Cycle World -lehden testikuljettaja Don Canet.

– Siitä saakka kun Victory ja Roland Sands tutustuttivat minut tähän projektiin olen laskenut jäljellä olevia päiviä kilpailuun, kommentoi Don Canet.

– Tämä on toinen kerta kun pääsen osallistumaan Pike’s Peakiin ja nyt kun tiedän mitä on odotettavissa olen valmis palaamaan ja taistelemaan tosissani menestyksestä.
 
 
Pikes Peak International Hill Climb, autojen ja moottoripyörien vuosittainen mäkikilpailu käydään Pikes Peakissa Coloradossa tänä vuonna 28. kesäkuuta.
 
 

Uusin numero