Video: ”The Maniac” Iannonen kyydissä MotoGP-sarjan nopeimmalla radalla

Pohjaa tuolle väitteelle tarjosi reilut kaksi viikkoa sitten Spielbergissä ajettu MotoGP-luokan kahden päivän mittainen yhteistestijakso, jolle Ducatin Andrea ”The Maniac” Iannone tykitti tuhdin pohja-ajan lukemin 1.23,240.

Suzukille ensi kaudella siirtyvä railakasotteinen italialainen totesi tuolloin tyylilleen uskollisesti, että hän olisi Itävallan GP:n suosikki, mikäli kisa ajettaisiin seuraavana päivänä.

Ducati linjasi tomerasti tähän kauteen lähdettäessä, että sen tavoitteena on saavuttaa vähintään kaksi voittoa. Kaudesta on nyt takana puolet ja saldo näyttää edelleen nollaa.

Red Bull Ring vaikuttaa kuitenkin ainakin ennakkoon ja nimenomaan luonteeltaan juuri siltä estradilta, jossa myös huippunopeuksissa muut puhtaasti peitonneella Ducatilla on kenties koko kauden parhaat saumat ykkössijaan.

Ducatilla on juhlittu GP-voittoa viimeksi vuonna 2010. Kyseinen voitto oli Ducatin nykyisen testikuljettajan Casey Stonerin käsialaa kotiyleisön edessä Phillip Islandin radalla.

Kivikova Stoner ehti voittaa Australian GP:n – myös Hondan puikoissa –  peräti kuusi kertaa putkeen, ennen kuin hän hyvästeli sarjan kauden 2012 jälkeen vain 27 vuoden iässä painuen siltä istumalta vilungisti vihellellen kalaan.

Itävallan GP:n yhteydessä saatetaan saada myös kauan odotettu lopullinen varmistus suuntaan tai toiseen sille, kohtaako Stoner syksyllä Phillip Islandin nimikkokurvinsa ”Stoner Cornerin” tositoimissa, eli villin kortin kuljettajana.

Kuninkuusluokan hallitseva mestari, Yamahan Jorge Lorenzo latasi jo talvella, että mikäli Stoner vetää villin kortin kuljettajana Australian GP:n, niin tämä ajaa silloin myös voitosta.

Mutta ei kiirehditä kuitenkaan asioiden edelle, vaan silmäillään ensin ylhäällä olevalta videolta, miltä Red Bull Ring näyttää välillä turhankin uskollisesti ”The Maniac”-lempinimeä tottelevan Iannonen vinkkelistä katsottuna.

Uusin numero