Video: Nieminen matkalla mitaleille motocrossin SM-sarjassa

– Ennustettua rankkasadetta ei tullutkaan ja rata oli koko päivän ihan hyvässä kunnossa. Olin aika-ajon 7. ja pitkällä lähes kolme minuuttia kestävällä kierroksella jäin pohjista 7 sekuntia. Ensimmäisen erän startti onnistui hyvin ja pääsin Matias Vesterisen kantaan toisena. Neljä kierrosta ajoin toisena, sitten Näppi ja Ragnell rutistivat väkisin ohi ja maalissa olin 4:s. Hyvällä startilla pystyn roikkumaan kärkikuskien vauhdissa ihan kivasti, kertoi Nieminen.

– Toisen erän startti ei ollut yhtä hyvä ja yritin alussa nousta agressiivisesti. Tällä kertaa se ei onnistunut ja vedin huolella nurin. Kävin ratavarikolle oikomassa ohjaustankoa ja lähdin aivan viimeisenä jatkamaan kilpailua. Maalissa lopulta 9:s. Päivä kokonaisuutena hyvä ja pisteissä nousu kolmanneksi tyydyttää. Seuraava osakilpailu on Siilinjärvellä ja tavoitteena ajaa taas ehjä kilpailu.

Tiimikaveri Samuli Jokiniemi ei ole saanut alkukauden aikana itsestään parasta irti. Potentiaalia nuoressa miehessä on ja pitkäjänteisellä harjoittelulla tulostakin alkaa taas tulemaan.

– Aika-ajossa jäin pohjista reilu viisi sekuntia, sijoitus oli 13:s. Ensimmäisen erän startissa jäin lähtökurvin kasaan. Taistelin minkä pystyin ja maalissa olin 19:s. Toisessa erässä olin maalissa 18., mutta sain kymmenen sijan sakon, kun hyppäsin punaristilipun vaikutuksen alueella. Todella harmillinen juttu, mutta samalla selvä sääntörike, totesi Jokiniemi, 15.

Seuraava SM- ja Suomen Cup kilpailu ajetaan Siilinjärvellä 15.-16. elokuuta.

Uusin numero