Video: Monacon FIM Gaala 2013 – Marquezista ”Vuoden Kuljettaja”

Arvovaltaisessa seurassa olivat tietenkin mukana myös kaikki vuoden 2013 suomalaiset maailmanmestarit, eli Pekka Päivärinta, Joonas Kylmäkorpi ja Mauno Hermunen.

Illan ja pitälti koko vuoden sankari oli espanjalainen ratamoottoripyöräilijä Marc Marquez, joka saavutti lukuisia ennätyksiä rikkomalla MotoGP-luokan maailmanmestaruuden välittömästi tuloskakaudellaan.

Marquez kävi pokkaamassa Gaalassa FIM:n puheenjohtajalta Vito Ippolitolta illan merkittävimmän, eli Rider of the Year”-palkinnon, joka löysi oikean osoitteensa yleisöäänestyksen perusteella.

Vasta 20-vuotias Marquez on saavuttanut urallaan jo kolme maailmanmestaruutta. Niistä ensimmäinen heltisi vuonna 2010 silloisessa 125-kuutioisten luokassa ja suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

– Kolme maailmanmanmestaruutta kolmessa eri luokassa tuntuu hienolta. Ja kyllähän tämä päättynyt kausi oli aivan uskomaton. En tosiaankaan osannut odottaa olevani maailmanmestari heti ensimmäisellä MotoGP-luokan kaudellani. Uskoin kuitenkin itseeni, pyrin tekemään kaiken parhaalla mahdollisella tavalla ja pystyin kestämään kokeneempien kuljettajien Lorenzon (Jorge) ja Pedrosan (Dani) minulle asettamat paineet, kertoi Marquez varsinaista Gaalaa edeltäneessä pressitilaisuudessa.

Meo muisti Salmista

Gaalassa ei toki unohdettu endurolegenda Juha Salmistakaan, joka päätti upean MM-uransa tähän kauteen.

Lajinsa legenda ja 13-kertainen henkilökohtainen maailmanmestari Salminen saavutti E1-luokan MM-hopeaa ranskalaisen Antoine Meon takana.

– Minulle tämän mestaruuden painoarvoa lisää se, että saavutin sen Juhan ajaessa viimeistä kauttaan. Olihan tämä kaiken kaikkiaan mahtava kausi. Sen kohokohta oli jo mestaruuden aiemmasta varmistumisesta huolimatta kauden vaikeissa olosuhteissa päättänyt kotikilpailu Ranskassa, jossa ajoin 125-kuutioisella pyörällä, myhäili Meo.

Cairoli kunnioitti
Rombonin muistoa

Motocrossin seitsekertainen maailmanmestari Tony Cairoli on tunnetusti herrasmies kiireestä kantapäähään. Näin myös Moncaossa.

– Aivan ensimmäiseksi haluan välittää meidän kaikkien italialaiskuljettajien puolesta surunvalittelut lauantaina menehtyneen Doriano Rombonin perheelle. Minulla oli kunnia tavata Doriano muutamaan otteeseen. Hän oli mahtava persoona.

Romboni, 44, menehtyi Marco Simoncellin muisto- ja hyväntekeväisyyskilpailun harjoituksissa Latinan radalla Italiassa.

 

Uusin numero