Video: Ajamme uutta Firebladea!

Testikuljettajamme Magnus ”Kotte” Granqvist ajaa uutta Bladea Losailin radalla Qatarissa.

Hondan esitellessä Firebladen kaudelle 1992, oli se koko moottoripyöräalaa järisyttänyt uutuus. Uusi CBR 1000 RR-R ei ehkä lähetä vastaavia shokkiaaltoja, mutta älä mene lankaan. Firebladea on parannettu enemmän kuin koskaan sen historian aikana. Tästä alkaa uusi aikakausi.

On hyvin tiedossa, että Honda ei hätäile uusia malleja esitellessään, eikä uusi Fireblade tehnyt sääntöön poikkeusta. Ensimmäinen prototyyppi, muokattu vuosimallin 2017 CBR 1000 RR SP, esiteltiin jo neljä vuotta sitten. Uutta Firebladea on testattu radalla enemmän kuin mitään sen edeltäjää. Siitä huolimatta, että mallin tutut ominaisuudet, kuten helppo käsiteltävyys, tasapainoisuus ja vakaus, haluttiin säilyttää, oli tavoite selvä. Tämä Fireblade rakennettaisiin kilparadoille. Tästä syystä Hondan kilpaosasto HRC oli mukana kehitystyössä jo alusta alkaen. Myös yhteistyökumppanit Öhlins ja Akrapovič osallistuivat projektiin jo varhaisessa vaiheessa. Öhlinsin Emil Åberg ei kerro tarkalleen, kuinka projekti eteni, mutta yksin heidän työmääränsä liikkui tuhansissa tunneissa. =>

Biken numero 3 sisältää runsaasti vuoden 2020 uutuuksien koeajoja! Lehti julkaistaan 19. maaliskuuta, tätä ei kannata missata!

Uusin numero