Video: 2013 Kawasaki ZX-6R 636

Kawasaki on esitellyt uuden ZX-6R:n, joka silmiinpistävin muutos on iskunpituutta kasvattamalla 636 kuutiosenttimetriin nostettu iskutilavuus. Pyörästä löytyy myös supersporteissa toistaiseksi harvinainen luistonesto (3-asentoinen KTRC), käyntikartat täydelle ja rajoitetulle (80%) teholle sekä Kawasakin älykäs lukkiutumaton KIBS-jarrujärjestelmä, joka kommunikoi myös moottorin ECU:n kanssa. 

Pyörän ohjauskulmaa on jyrkennetty hieman (23,5 vs 24 astetta). Etuhaarukoiden saralla 6R:stä löytyy uusinta uutta Showan SFF-BP:n muodossa. Kirjainyhdistelmän takaa paljastuu erillistoiminen big piston -haarukka. Etujarrusatulat ovat Nissinin monoblockit. Katukuskeja ilahduttanee entistä lyhyempi ykkösvaihde ja pidempi sekä pehmeämpi takajousi.

Vaikka pyörä on suunniteltu katukäyttöön, on se Kawasakin mukaan kova luu myös ratapäivillä. Pyörästä vakiona löytyvä luistokytkin ja erityisesti kasettivaihteisto ovat tavallisemmin kilpapyöristä tavattavia. Lisävarustelistalta pyörästään voi ruksata halutessaan entistä kisaisemman, saatavilla on mm. Öhlinsin ohjausiskari ja tuplakupla-katelasi.

Uusin numero