Vetääkö Stoner villin kortin hihasta Malesiassa ja Australiassa?

Kyseiset varikkohuhut ovat lehahtaneet ilmoille Superbike-luokan yksityistestien merkeissä Phillip Islandin uuden asfalttipinnan saaneen radan liepeillä Australiassa, jossa puhuria piisaa tunnetusti jo omasta takaa.

Australian V8 Supercar-sarjaan sopimuksen solmineen MotoGP-luokan kaksinkertaisen maailmanmestarin Stonerin, 27, uskotaan ajavan ensi kaudella vierailevana tähtenä ja tässä tapauksessa tietenkin Hondalla Malesian sekä Australian osakilpailut Sepangissa ja Phillip Islandilla.

Stoner on villinnyt kotiyleisönsä jo kuusi kertaa peräkkäin voittajana Phillip Islandilla, jonne hän sai viime vuonna myös nimikkokurvinsa. Malesian ja Australian GP:t osuvat otollisesti peräkkäisiin viikonvaihteisiin lokakuun puolivälin tuntumassa.

Stonerin kanssa aikoinaan Ducatilla ja myöhemmin Hondalla töitä tehnyt, omia polkujaan kulkevan aussikuljettajan harvalukuisiin luottomiehiin lukeutuva italialainen Livio Suppo ei myönnä, mutta ei kiistäkään esille tuotua mahdollisuutta.

– Saan toistaa tätä jatkuvasti: jos Casey haluaa tehdä paluun, vaikka vain kahden kisan ajaksi, niin Hondalla on aina tilaa hänelle.

HRC:n markkinointipuolen pomon tiimipäällikön titteliin tammikuussa vaihdattanut Suppo antaa ymmärtää vilungisti rivien välistä, että varikkohuhuissa voi olla vinha perä.

– Jos Caseyn paluu on mahdollista ja se toteutuu, niin hänen pitäisi päästä ensin kokeilemaan uutta pyörää, sillä RC213V on taas erilainen hänen viime kaudella ajamaansa verrattuna.

Stonerin villin kortin kisaviritystä voidaan pitää varmana viimeistään siinä vaiheessa, kun kuljettaja itse ensin kiistää jyrkästi ja tapojensa mukaisesti asian.

Näin Stoner toimi viime keväänä ennen virallista ilmoitustaan vetäytymisestä MotoGP-sarjasta ja kupletin juoni oli täysin sama kuukausi sitten V8-diilin osalta: ensin kiistetään ja parin päivän sisällä myönnetään.

Stoner on ollut kautta aikojen mestari pitämään myös "sopulit" valppaina.

* Kuvat: Repsol Media

Uusin numero