Vesterisen potentiaali pysyi edelleen piilossa EM-motocrossissa

Matias Vesterinen kasvatti pistepottiaan motocrossin EM-sarjan seitsemännessä osakilpailussa Italiassa lauantaina. Imatran Moottorikerhon kuljettajan pitää kuitenkin jatkossa parantaa lähtöjään.

Vesterinen, 18, oli EM-sarjan kovimman luokan, EMX250-luokan, Mantovan osakilpailun avauserässä 17:s, mikä toi neljä pistettä. Toisen erän ruokolahtelainen keskeytti pyöränsä tekniikkamurheisiin. Italialaista MGR-tiimiä edustava Vesterinen on päässyt hyvälle tasolle ajovauhtinsa kanssa, mistä oli Mantovassa osoituksena harjoitusten kymmenenneksi ja aika-ajon 15:ksi nopein kierrosaika. Lisäksi hän oli aika-ajossa radan kahdella ensimmäisellä sektorilla välillä jopa koko joukon nopein, mutta kolmossektori tuotti vaikeuksia haastavan pattisuoran takia. Vesterinen ei löytänyt siihen rytmiä, minkä seurauksena hän ei saanut riittävästi vauhtia pattien jälkeiseen pöytähyppyriin eikä päässyt sitä hyppäämällä kokonaan yli, joten aikaa meni hukkaan. Tämän kauden harmillisen yleisenä ongelmana Vesterisellä ovat kuitenkin olleet kilpaerien lähdöt, niin myös lauantaina.

– Minun ja tiimin täytyy perehtyä siihen, miksi minulla on ollut vaikeuksia starteissa. Onko kyse pyörästä vai minusta, en osaa sanoa. Täälläkin tuntui, että olin hyvin hereillä lähdöissä ja ne onnistuivat ajoteknisesti, mutta silti jäin oikeastaan heti puomin ylityksen jälkeen muille. Kun vierestä kuskit ehtivät edelle, jää itse ”pussiin” muiden taakse, jolloin startti on pilalla, Vesterinen pohdiskeli.

– Vauhtini on kunnossa ja tiedän ensi vuotta ajatellen, että minulla on mahdollisuudet vaikka mihin. Tässä on nyt tällä kaudella enää kolme EM-osakisaa jäljellä tiukalla aikataululla, joten ihmeitä ei ehdi tehdä. Koitan tietenkin koko ajan parantaa tuloksiani.

Vesterinen oli ensimmäisen erän lähdössä noin 15:s ja erän puolivälissä 14:tenä, kunnes hän kaatui pöytähyppyrissä.

– Hyppyni lähti poikittain ja jäi lyhyeksi, minkä takia kaaduin. Onneksi en satuttanut itseäni eikä pyöränikään hajonnut. Ainoastaan kytkinkahva kääntyi tosi alas, minkä takia sitä oli vaikea käyttää loppuerässä. Sinnittelin maaliin pistesijoilla 17:tenä.

Toisessa lähdössä Vesterinen jäi kahden kuljettajan väliin ”puristuksiin” ja pääsi ensimmäisestä mutkasta pois viimeisten kuljettajien joukossa. Varsin pian hän vielä jumiutui useamman kuljettajan kanssa mutkan uraan, minkä takia aikaa meni hukkaan. Lisäksi hetkeä myöhemmin kanssakilpailija kaatui Vesterisen eteen eikä hän ehtinyt väistää, vaan ajoi päin kaatuen myös itse. Sen jälkeen Vesterisen pyörään iski todennäköisesti sähkövika, mikä aiheutti käyntihäiriötä, ja edessä oli keskeytys.

Osakilpailun toinen suomalaiskuljettaja, Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman ajoi avauserässä seitsemänneksi. Vaikka hän joutui keskeyttämään toisen erän, oli hän yhteistuloksissa 14. Weckman on lauantaisten pisteidensä ansiosta EM-sarjassa sijalla 32. Vesterinen on 37:tenä.

Osakilpailun voitti italialainen Mattia Guadagnini, joka on sarjassa toisena. Suomen mestaruussarjassa voittoisasti kesällä vieraillut virolainen Jörgen-Matthias Talviku ajoi toiseksi. Norjalainen Hakon Fredriksen oli kolmas.

EM-kausi jatkuu Espanjassa lauantaina 10. lokakuuta, mikäli maassa jatkuvasti paheneva koronavirustilanne ei estä järjestelyjä. Sen jälkeen ovat vuorossa viimeiset kaksi osakilpailua Belgiassa 17. ja 20. lokakuuta.

Tulokset

EMX250-luokka, EM-osakilpailu 7/10, Mantova, Italia, la 3.10.2020

1. Mattia Guadagnini, ITA, Husqvarna, 50 pistettä

2. Jörgen-Matthias Talviku, EST, Husqvarna, 36p.

3. Hakon Fredriksen, NOR, Yamaha, 36p.

4. Thibault Benistant, FRA, Yamaha, 35p.

5. Marcel Conijn, NED, KTM, 33p.

…14. Emil Weckman, FIN, Honda, 14p.

…24. Matias Vesterinen, FIN, KTM, 4p.

Kaikki tulokset

Uusin numero